Haber


“İstedim, Başardım…”


“İstedim, Başardım…”

Gülcan Mıngır, “Sırada yeni başarılar var” Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda 3000 engellide altın madalya kazanarak son dönemlerdeki çıkışını sürdüren milli atlet Gülcan Mıngır, önümüzdeki ay hem Üniversite Yaz Oyunları hem dünya Atletizm Şampiyonası’nın olduğunu belirterek, “Yeni hedefim bu iki şampiyonadan madalyayla dönmek” dedi.

Bursa'da geçen ay düzenlenen Büyükler Süper Lig 2. Kademe Yarışları'nda, 3000 metre engellide 1. olup Olimpiyat A Barajı'nı geçerek 2012 Londra Olimpiyatları'nda Milli Takım formasıyla yarışma hakkını elde eden Milli Atlet Gülcan Mıngır, bundan 3 hafta sonra Çek Cumhuriyeti'nde yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak başarısını taçlandırdı.

“FAVORİYDİM KAZANDIM…”

Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Mıngır, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentindeki şampiyonaya, madalya kazanmayı hedefleyerek gittiğini söyledi.

3000 metre engelli yarışında Norveç, Rusya, Almanya gibi ülkelerden güçlü rakipleri bulunduğunu belirten Mıngır, onların derecelerinin kendisine eşdeğer olduğunu anlattı.

Mıngır, seride birinci olduktan sonra katıldığı final yarışında belirli bir tempoyla grubu kontrol altına alıp koştuğunu dile getirerek, ''Bu yarışa 3 yıldır hazırlanıyordum. Madalya şansım vardı ama madalyanın rengi belli değildi. Yarışın gidişatına göre taktiklerimizi yönlendirerek son bölümde birinci olacağımı düşündüm. Başardığım için çok mutluyum. Bu yıl Çin ve Güney Kore'de iki önemli uluslararası yarış var. Bunlarda da aynı şekilde ülkeme madalyalar kazandırmak istiyorum'' dedi.

HER GÜN 6 SAAT ANTRENMAN YAPIYOR

Mıngır'ın antrenörü İhsan Alptekin, 3000 metre engellinin çok zorlu bir yarış olduğunu anlattı.

Sporcusunun altın madalya kazanmasından gurur duyduklarını dile getiren Alptekin, şöyle konuştu:

''Gülcan, günde 6 saat antrenman yapan bir sporcu. Yılın 7-8 ayını kamplarda geçiriyoruz. Antrenmanlarla monoton bir hayat yaşıyor. Özel bir hayatı yok, işi gücü spor yapmak. Disiplinli ve sistemli çalışıyoruz. Bursa'da olimpiyatlarda mücadele etme hakkını kazanmasından 3 hafta sonra 23 Yaş Altı yarışlarında Avrupa şampiyonu oldu. Ostrava'daki 3000 metre engelli yarışına 40'a yakın ülkeden sporcular katıldı. Gülcan'ın başarısı önemli. Çünkü bu tür yarışlar büyük başarıların göstergesidir. Daha büyük başarılara imza atılacağı anlamına gelir. Gülcan'ın bu başarıları bazı insanlar için sürpriz olabilir. Bizim için kesinlikle sürpriz değildir. 11-23 Ağustos'ta Çin'in Shenzen kentinde 26. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, 27 Ağustos-4 Eylül'de ise Güney Kore'nin Daegu kentinde Dünya Büyükler Atletizm Şampiyonası var. Bu organizasyonlarda da madalya şansı çok yüksek. Daha sonra olimpiyat hazırlıklarına başlayacağız.''

Alptekin, Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Kütahya İl Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Ölçen'e, kendilerine verdikleri maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür etti.

İl Spor Müdürlüğü bünyesinde atletizm altyapı antrenörlüğü yapan Şener Yılmazçelik ise Gülcan Mıngır, Aslı Çakır ve Halil Akkaş gibi Kütahya'da yetişip başarılı olan milli atletlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini bildirerek, ''Elde edilen başarıları pekiştirmek için altyapıya önem veriyoruz. Kütahya, atletizm branşında milli takımlara yeni sporcular kazandıracak. İyi bir altyapı oluşturacağımızı ve 2-3 yıl sonra milli takıma 4-5 sporcu vereceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Bu arada, Mıngır ile Alptekin ve Yılmazçelik'i makamında kabul eden İl Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Ölçen, Mıngır'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.(aa)

Yayın Tarihi : 20.07.2011 11:35:54
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.