Haber


İZMİR ATATÜRK STADI HAZİRAN'A HAZIR OLACAK


İZMİR ATATÜRK STADI HAZİRAN'A HAZIR OLACAK

İZMİR ATATÜRK STADI HAZİRAN'A HAZIR OLACAK

Atletizm Federasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Can Korkmazoğlu, İzmir'in ev sahipliği yapacağı Avrupa Takımlar Şampiyonası'yla ilgili, ''İzmir'e ilk kez gelen EAA heyeti Atatürk Stadı'nı çok beğendi. Stat, ufak tadilatlar sonunda Haziran'a hazır olacak'' dedi.

Can Korkmazoğlu, 18-19 Haziran tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarını incelemek üzere geçen hafta Türkiye'ye gelen Avrupa Atletizm Birliği (EAA) heyetinin izlenimlerini, AA muhabirine anlattı. Türkiye'ye ilk kez gelen heyetin, şampiyonanın yapılacağı Atatürk Stadı'nı çok beğendiğini belirten Korkmazoğlu, ''1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilen ve 2005 Üniversiteler Yaz Oyunları'na (Universiad 2005) ev sahipliği yapan statta, boya-badana ve kablolama gibi tadilatlar yapılacak. Atletizm ekipmanları yeni olacak, bu konuda bir sıkıntımız yok'' diye konuştu.

Korkmazoğlu, organizasyon komitesinin çalışmalarıyla ilgili olumsuz herhangi bir görüş belirtmeyen heyetin, 55 bin kişi kapasiteli Atatürk Stadı'nda çok sayıda Türk seyircisi görmek istediklerine dikkati çekti. Bunu sağlamak için gelecek ayın başından itibaren yoğun bir promosyon kampanyası yürüteceklerini ifade eden Korkmazoğlu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler nedeniyle billboardların yeterince boş olmayacağını, bu nedenle yerel gazeteler, TV'ler ve radyolarla yoğun işbirliği yapacaklarını söyledi.

İzmirliler'e atletizmi tanıtmak ve sevdirmek için şenlik havasında kent aktiviteleri düzenleyeceklerini de belirten Korkmazoğlu, ''İzmirliler'in, bu şampiyonada, tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkma şansı yakalayan milli takımımızı yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Şampiyonayı, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en iyi şekilde düzenleyeceğimize inanıyorum'' dedi.

-İZMİR ATATÜRK STADI-

1971'de Akdeniz Oyunları için inşa edilen stat, Türkiye'nin en büyük ikinci olimpik stadı olma özelliğini taşıyor. 8 bin metrekarelik atletizm alanına sahip İzmir Atatürk Stadı, 85 bin kişinin izlediği Karşıyaka-Göztepe derbisiyle tarihe geçti. Universiad-2005 dolayısıyla yeniden düzenlenen stat, açılış ve kapanış gösterileri ve birçok karşılaşmaya evsahipliği yaptı. Atatürk Stadı, bir dönem üst üste (A) Milli Takım'ın futbol maçlarına da sahne oldu.(aa)

Yayın Tarihi : 11.04.2011 14:00:55
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.