Haber


Kayıtlarında Son 6 Gün


Kayıtlarında Son 6 Gün

Avrupa Master Atletizm Şampiyonası öncesi hummalı bir çalışma devam ediyor. Şu ana kadar 3000’e yakın sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyona için son müracaat tarihi 6 Temmuz’a uzatıldı.

Şampiyonanın yapılacağı İzmir’deki spor tesislerinde incelemelerde bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Master Kurul Başkanı Nurettin Memur ve İZMAK Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Tunç tesislerin şampiyonaya hazır olduğunu belirttiler. Memur ve Tunç, atlama havuzları için Denizli’den özel kum getirildiği ve ayrıca sırıkla yüksek atlama için 4 ayrı minder kurulacağı bilgisini verdi.

 Atatürk Spor Kompleksi sınırlarında bulunan tüm tesislerin bu şampiyonada kullanılacağını, koşular için Atatürk Stadyumu ve Seha Aksoy Atletizm Pisti’nin kullanılacağını, antrenman sahası olarak Soner Coşan Kapalı Spor Salonu’nun planlandığını söyleyen Tunç ve Memur,  atmalar sahasında çekiç ve gülle atma branşlarını organize edeceklerini diğer tüm branşların Atatürk Atletizm Stadyumu ve Seha Aksoy sahalarında gerçekleştirileceğini söyledi. Mevcut durumda sırıkla yüksek atlama ve yüksek atlama olarak kullanılan salon ise fizik tedavi ve masaj salonu olarak hizmet edecek.

Master Atletizm Kurulu Başkanı Memur İzmir’de yapılacak olan Avrupa Master Atletizm Şampiyonası’nın öneminin arttığını şu sözlerle dile getirdi: “2014 yılında Bulgaristan’ın Varna şehrinde düzenlenecek olan Balkan Master Atletizm Şampiyonası, bu şehirde yaşanan sel felaketi sonrası Bulgaristan Atletizm Federasyonu tarafından iptal edildi. Başka bir şehre veya ülkeye alınıp alınmayacağıyla ilgili bir bilgi mevcut değil. Şampiyonanın iptal edilmesiyle İzmir’de yapılacak olan Avrupa Master Atletizm Şampiyonası daha önemli hale gelmiştir. Balkan Şampiyonası’na katılmak üzere hazırlanan master sporcuların bu şampiyonanın iptali sonrası Avrupa Master Atletizm Şampiyonası’na katılacaklarını bekliyoruz. Son tarih 6 Temmuz.”

[gallery columns="4" link="file" ids="8615,8614,8613,8612,8611,8610,8609,8606"]

Yayın Tarihi : 30.06.2014 18:12:06
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.