Haber


Kamuoyuna duyuru: Atletizmin çehresi değişecek


Kamuoyuna duyuru: Atletizmin çehresi değişecek

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Ankara'daki 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin yerine yapılacak olan yeni spor tesisleriyle ilgili kamuoyu bilgilendirme metnidir. ATLETİZM KAMUOYUNA Ankara'da bulunan 19 Mayıs Spor Kompleksi yerine Sayın Genc¸lik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun direktifleri ile Tu¨rkiye Cumhuriyeti'nin bas¸kentine yakıs¸ır, içinde atletizm pistinin de olduğu fonksiyonel bir spor tesisi yapılacaktır. Mevcut olan Naili Moran Atletizm Pisti'nde c¸ok ku¨c¸u¨k bir ısınma alanı, soyunma odaları ve kapalı yeri varken, yeni planlanan pistte stadyumla bütünleşik çok daha geniş bir kapalı alan (kafeterya, soyunma odaları, WC, kondisyon salonları, serbest agˆırlık salonları, atmalar ve atlamalar salonu vb.) tasarlanmıştır.
Sayın Bakanımız'ın direktifleri dogˆrultusunda Tu¨rkiye Atletizm Federasyonu'na tahsis edilen Ankara'nın çok degˆerli bir lokasyonundaki 100.000 metrekarelik ic¸in üç aşamalı bir planlama yapılmıs¸ ve bu yeni tesisle ilgili detaylar, atletizm camiasına en iyi hizmet edecek s¸ekilde hizmet edecek s¸ekilde düşünülmüştür. İlk aşama tamamlandığında yeni bir atletizm tesisi kazanmış olacağız, proje tamamlandığında ise sadece Türkiye'nin değil, bölgemizin en kapsamlı ve modern atletizm merkezine kavuşacağız.
Tu¨rkiye Atletizm Federasyonu olarak, inşaat sırasında Ankara'daki atletlerimizin magˆdur olmamaları ic¸in Gazi U¨niversitesi ve Jandarma ve Sahil Gu¨venlik Akademisi ile protokol anlas¸maları yaptık. Ankara U¨niversitesi'yle de pist kullanımı için gerekli yazışmalar yapıldı. Elit seviyedeki sporcularımızın da sezon bitene kadar (Su¨per Lig finaline kadar) kamplar ile performanslarını devam ettirmelerini sagˆlayacagˆız.
Eryaman'da bulunan Tu¨rkiye Olimpiyat Merkezi pistinin onarımını mu¨teakip 2022-23 yarıs¸ma sezonu ic¸in Ankara’nın dört pistinde Atletizm sporcularımızın c¸alıs¸malarını su¨rdu¨receklerdir. Federasyonumuzun yaptığı anlaşmalar c¸erc¸evesinde sporcularımız bir magˆduriyet yas¸anmadan c¸alıs¸malarını su¨rdu¨rebileceklerdir. Elbette sporcularımızın alıs¸ık oldukları du¨zenin bozulmasıyla kısa süre için de olsa yeni c¸alıs¸ma du¨zeninde biraz daha fazla efor harcayacaklarının bilincindeyiz. Ancak en kısa su¨re ic¸erisinde Sayın Bakanımız'ın direktifleri dogˆrultusunda yapılacak yatırımlar ile Ankara'nın yakın coğrafyamızda atletizmin yeni çekim merkezi olacağını belirtiyor ve bununla ilgili büyük bir heyecan duyuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Türkiye Atletizm Federasyonu

Yayın Tarihi : 17.07.2022 16:45:13
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.