Haber


Kazan'da Atletizm Müsabakaları Başladı


Kazan'da Atletizm Müsabakaları Başladı

Day-1

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 27. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda atletizm müsabakaları başladı. İlk gün piste beş sporcumuz çıktı.

Kazan Merkez Stadyumu’nda yapılan yarışmaların ilk gününde erkekler gülle atma ve kadınlar 10000 metrede madalyalar sahiplerini buldu.

Milli atletlerimizden piste ilk olarak 400 metrede Yavuz Can ve Mehmet Güzel çıktı. Beş seri yapılan elemelerde ilk seride yer alan Mehmet, sekiz atletin yer aldığı mücadelede 47.48’lik derecesiyle dördüncü olurken, ilk üç sporcunun ardından derecesi ile yarı finale yükseldi. Yavuz ise 47.93 ile serisini ikinci tamamlayarak yarı final vizesi aldı.

Yarı finalde ikinci seride yer alan Yavuz Can, 46.65 ile dördüncü olarak elendi. Mehmet Güzel ise 47.41 ile yarı finalden daha iyi koşmasına rağmen beşinci olarak finale kalamadı.

Akdeniz Oyunları beşincisi Hüseyin Atıcı, 18:45’te başlayan gülle atma elemelerinde B grubunda mücadele etti. 19 metrenin altında kalan Türkiye şampiyonu milli atlet, 18.85 ile dördüncü olarak finalde mücadele etmeye hak kazandı.

20 atletin yer aldığı final mücadelesi ise 19:45 yapıldı. Rus Alexander Lesnoi’nin 20.30 metrelik derecesiyle altın madalyayı kazandığı yarışmada milli atlet 19.34 metre ile altıncı olarak mücadeleyi tamamladı.

Aşkın Karaca Madalya Mücadelesi Verecek

Atletizm müsabakalarının ilk gününde yarışan atletlerimizden Aşkın Karaca, üçadım atlama mücadelesini karşıdan esen rüzgâra rağmen 15.61 metrelik derecesiyle altıncı oldu. Milli atletimizin yer alacağı final mücadelesi 9 Temmuz Çarşamba günü, saat 20:00’de yapılacak.

16 atletin yer aldığı erkekler yüksek atlama elemelerinde ise Serhat Birinci şansız bir şekilde elendi.

İspanyol Miguel Angel Sancho Rubio ile birlikte 2.15 metre yüksekliği geçmeyi başaran milli atlet, 2.20 yükseklikte başarısız oldu. İki sporcu da bu yüksekliği geçemeyince (IAAF Kural 181.8 (b) kapsamında) geçilen son yükseklikte daha az hata yapan İspanyol sporcu son final biletini alan isim oldu. Serhat ise yedinci oldu ve elendi.
Günün son piste çıkan ismi ise uzun atlamada Sevim Sinmez Serbest’ti. Elemelerde 14 sporcunun yer aldığı B grubunda yer alan milli atlet, ilk hakkında 5.90 metre atlayarak dokuzuncu sırayı alarak elendi.

Yayın Tarihi : 7.07.2013 15:30:54
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.