Haber


KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Federasyonumuzu Ziyaret Etti


KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Federasyonumuzu Ziyaret Etti

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal DÜRÜST Atletizm Federasyonunu ziyaret ederek Federasyon Başkanı Mehmet TERZİ’yi Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında ki başarılarından dolayı kutladı.

Bakan Kemal DÜRÜST ile birlikte ziyarette Büyükelçi Mustafa LAKADOMYALI, KKTC Bakanlık Spor Müdürü Sevgi DEĞİN, Atletizm Federasyonu As Başkanı Ergüder UZUN, Genel Sekreter Nihat DOKER’ de kabulde hazır bulundular.

Mehmet TERZİ, Sayın Bakanın Federasyonu ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti belirtip; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden birçok sporcu Milli Takımına giriyor. Bunlardan en önemlileri de Meliz Redif ve Yiğitcan Hekimoğlu’ dur. Sporcularınız uzun yıllardır Türk atletizmine hizmet etmektedirler. Bu desteklerinizden dolayı da teşekkür ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nin uluslararası alanda kendi milli takımını çıkaramaması bizim üzüntümüzdür. İleride bu konuda yapılacak çalışmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlığı ve Federasyonumuz açısından ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğimizi burada taahhüt ediyoruz” dedi.

Mehmet TERZİ, alt yapı çalışmalarıyla ilgili ülkemizde birçok çalışma yapıldığını, son yıllarda IAAF’ ın tüm dünyada okullarda atletizm branşını birinci branş yapma projesi olduğunu, bunu ülkemizde 3 yıldır uygulandığını ve 56 ilde bir milyon öğrenciye ulaşıldığını, aynı projeyi KKTC’de uygulayarak spor kültürünü ve spor bilincini öğrencilere aşılayıp 7-9 yaş ve 9-13 yaş arasındaki öğrencileri bu temel sporla buluşturup yetenekli olanları seçip sadece atletizm değil diğer branşlarda da milli takımlarda görev almalarının en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal DÜRÜST ise; KKTC’nin federasyonla koordinasyona her zaman hazır olduğunu, bugüne kadar federasyon ile çok iyi ilişkiler içerisinde bulunduklarını, hem Türkiye Milli Takım Sporcularına hem de KKTC Federasyonuna her türlü destek verildiğini, en kısa zamanda federasyon yetkililerini Kıbrıs’a beklediklerini ve bu çalışmaların biran önce gerçekleştirilmesini istediklerini belirtti. Türk Milli Takımına daha çok sporcu vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Kemal DÜRÜST Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ’ ye KKTC’ den getirdikleri el yapımı özel çerçeveli resmi hediye etti.

Yayın Tarihi : 11.04.2012 16:08:13
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.