Haber


Komple Atlet 2018: Sezon planı ve kamplar


Komple Atlet 2018: Sezon planı ve kamplar

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun çoklu branşlara yönelik programı Komple Atlet'in yeni sezon planı belli oldu.  2017 başında Türkiye Atletizm Federasyonu'nun devreye soktuğu dekatlon ve heptatlona yönelik gelişim programı Komple Atlet'te 2017-2018 planlaması belli oldu. Üçer ayaktan oluşan Komple Atlet Ligi, kamplar ve hedef yarışmalar göz önüne alınarak takvime yerleştirilirken, ağırlıkla 2017'de alınan sonuçlar değerlendirilerek 2018'in aday kadrosu da belirlendi. Buna göre, Komple Atlet aday kadroda 36 çoklu branş atleti yer aldı (Aday kadronun listesi, aşağıdaki bağlatıdan indirilebilir). Planlamaya sona ermekte olan 2017 sezonunun sonunda iki kamp eklenirken, İzmir'deki bu kampların bitiminde az branştan oluşan ve zayıf branşları geliştirmeye birer deneme yarışması düşünülüyor. Komple Atlet 2018 salon sezonunda açılış 13-14 Ocak'ta İstanbul'daki birinci kademeyle gerçekleşirken, final 3-4 Mart'ta yapılacak. Açık saha sezonunun ise nisan, mayıs ve haziran aylarındaki birer yarışma ile sonuçlandırılması öngörülüyor. Çoklu branşlar sezon planlamasında bu yıl baraj geçme durumuna bağlı olarak toplam yedi uluslararası yarışma yer alıyor.

İLK KAMP 23 EKİM'DE Komple Atlet projesi kapsamında 2017-2018 sezonu hazırlık kampları ve yarışma planlaması ile aday kadrosu ekte bulunmaktadır. 23 Ekim tarihinde İzmir ilinde yapılması planlanan hazırlık kampı için yıldız, genç ve büyük kategorisindeki sporcuların kampa katılımı ile ilgili olarak 9 Ekim 2017 tarihine kadar aysegul.baklaci@taf.org.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.
U16 Kategorisi atletleri ise kış döneminde sadece yarı yıl tatilinde, yaz döneminde ise Bursa'daki Balkan Gençler Şampiyonası öncesi açılması planlanan hazırlık kampında kampa alınacaktır.

Yayın Tarihi : 6.10.2017 12:14:05
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.