Haber


Koyuncu İlk'i İstiyor!


Koyuncu İlk'i İstiyor!

Kemal Koyuncu'nun hedefi olimpiyatta altın madalya... Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarında 1500 ve 3000 metrede birinci olan Kemal Koyuncu, en büyük hedefinin atletizm tarihinde bir ilki gerçekleştirmek ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

GSGM BASIN – Kemal Koyuncu’nun hedefi büyük…

Hafta sonunda İzmir’de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası 1.Lig yarışlarında 1500 ve 3000 metrede birinci olan milli atletimiz, en büyük hedefinin olimpiyatlarda daha önce atletizmde hiç kazanamadığımız altın madalyaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Koyuncu daha önce de 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 2. olmuş ve Türk tarihinin en büyük başarısını elde etmişti.

“ÖNCE DÜNYA ŞAMPİYONASI”

2012 Londra Olimpiyatları’ndan önce iki büyük turnuvada daha yarışacağını ifade eden Koyuncu, “Öncelikli hedefim Ağustos ayında Kore’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası. Burada ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Daha sonra 2012 Mart ayında İstanbul’da yapılacak olan Avrupa Salon Şampiyonası’na katılacağım. Burada da hedefim, en iyi dereceyi elde etmek” diye konuştu.

“SAKAT SAKAT KOŞTUM”

Hafta sonunda İzmir’de yapılan şampiyonada 1500 ve 3000 metrede birinci olarak ülkemize 24 tam puan kazandırdığını da belirten milli atletimiz, “Bu şampiyona öncesinde aşil tendonumdan bir sakatlığım vardı. Ancak milli forma aşkım engel tanımadı. İlk gün 1500 metrede çok rahattım ve kendime güveniyordum. İkinci günde 3000 metre istediğim tempoda gitti ve birinci olmayı başardım. Böyle bir şampiyonada ülkeme 24 tam puan kazandırdığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Yayın Tarihi : 21.06.2011 08:33:39
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.