Haber


Kros Kadın ve Erkek Atletizm Milli takımları Brüksel’e gitti


Kros Kadın ve Erkek Atletizm Milli takımları Brüksel’e gitti

Kros Kadın ve Erkek Atletizm Milli Takımı, Belçika’nın başkenti Brüksel'de 10 Aralık'ta 29'uncusu gerçekleştirilecek olan U20, U23, Büyükler, Kadın ve Erkek Avrupa Kros Şampiyonasına katılmak üzere Belçika'ya gitti. Türkiye Atletizm Milli takımı kafilesinde 11 kadın ve 12 erkek olmak üzere toplam, 23 sporcu yer alıyor.

Milliler 10 Aralık günü Belçika'nın Başkenti Brüksel'de yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonası’nda breysel ve takımlarda madalya mücadelesi verecek.
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın yanı sıra sporcular ve teknik heyet  ve Belçika’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’nda bir araya geldi. Federayon Başkanı Fatih Çintimar, hareket öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türk Milli takımı olarak ellerinden gelenin en iyisini yapabilmek için Brüksel’ e tam kadro gittiklerinin altını çizen Çintimar, ‘’Tabii ki Brüksel’e giderken kadromuzda olimpik kadroda bulunan ve olimpiyatlarda yarışması muhtemel olan  ya da kota alacak sporcularımız yok. Ancak  genç bir ekiple inşallah burda en iyisini yapıp aynı zamanda bu yıl Brüksel’deki şampiyonada bayrak devir teslim töreni yapılacak. Önümüzdeki yıl 100 yıllık bir süre içerisinde ilk defa düzenleyeciğimiz  Avrupa Kros Şampiyonası’nı  Ankara'da Kepez Belediyemizle düzenleyeceğiz beraber inşallah. Organizayonu aldık 2024’te  Antalya’da düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"BÜTÜN BRANŞLARI KAZANAN TEK EKİP"
Brüksel’de mücadele edecek sporculara güvenlerinin tam olduğunu aktaran Çintimar, "Avrupa Krosa giden bu ekibimiz bugüne kadar Balkan ülkeleri arasında ve Balkan Kros Şampiyonası’nda  bütün branşları ilk kez kazanan ekibimiz. Yani bütün branşları bütün ülkeler içerisinde sadece bir ülke tamamını kazandı o da bu ekip. İnşallah burada da ona gör bir derece söz konusu olacak ve orada da şampiyonluklarımızı kazanacağız" diye konuştu.

KAFİLEDE YER ALAN İSİMLER
29'uncusu gerçekleştirilecek olan U20, U23, Büyükler, Kadın ve Erkek Avrupa kros şampiyonasında piste çıkacak Türkiye Atletizm Kros milli takım kadrosu.
U20 Kadınlar 5000 metre Edibe Yağız, Merve Karakaya, Dilek Koçak, Esmanur Yılmaz.
U20 Erkekler 5000 metre Utku Göler, Ali Tunç, Caner Can Tunçtan, Mervan Haykır
U23 Kadınlar 7000 metre Pelinsu Şahin, Ezgi Kaya, İnci Kalkan, Nur Sena Çeto
U23 Erkekler 7000 metre Ömer Amaçtan, İsmail Taşyürek, Taner Tunçtan, Ayetullah Aslanhan
Büyük Kadın ve Erkekler 9000 metre ile takımlar karışık mıx bayrak 1500 metre, Bahar Atalay, Sümeyye Erol, Semra Karaslan, Ramazan Baştuğ, Ersin Tekal, Ahmet Alkanoğlu ve Yunus Emre Akkuş

Yayın Tarihi : 8.12.2023 11:32:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.