Haber


Kros Ligi Eleme Müsabakaları Sonuçları (Güncel)


Kros Ligi Eleme Müsabakaları Sonuçları (Güncel)

 

Türk atletizminin kış sezonundaki en önemli faaliyetlerden biri olan Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Yarışmaları, Adana Merkez Park’ta yapıldı.

Kulüplerarası Kros Ligi’nde ilk etap Adana’da yapılan Eleme Yarışmaları ile tamamlandı. Merkez Park’ta bulunan çim parkurda 5 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda 258 takımdan 1518 atlet mücadele etti.

Kadınlarda 6 kilometrelik parkur kıyasıya bir yarışa sahne oldu. İlk sıra için 3 atletin yaptığı mücadeleden 21:18’lik derecesiyle Esma Aydemir galip ayrıldı. Aydemir’in üç saniye ardından gelen Burcu Büyükbezgin 21:21 ile ikinci, Sevilay Eytemiş de 21:25 ile üçüncü oldu.

Yarışlarda en büyük heyecan erkeklerde yaşandı. 10 kilometrelik parkurda birincilik 3 atlet arasında gitti, geldi. 77. Büyük Atatürk Koşusu’nu kazanan Ali Haydar Tekgöz’ün uzun süre önde götürdüğü yarışın son bölümünde temposunu artıran Vedat Günen, 30:30 ile ilk sırayı aldı.

Varış çizgisine 30:33’de ulaşan Ali Haydar Tekgözü’ün ardından Mert Girmalegese, 30:35 ile üçüncü sırayı aldı.


Kadınlarda Bursa, Erkeklerde İstanbul İlk Sırada

İlk 12 sırada yer alan takımların Kros Ligi’ne devam edeceği yarışlarda takım yarışmaları sonucunda kadınlarda Bursa Büyükşehir Belediye Spor, topladığı 26 puanla ilk sırayı aldı.

Erkeklerde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Spor rakiplerine üstünlük sağladı. 17 puan ile ilk sırayı alan İstanbul temsilcisi, en yakın rakibine 35 puan fark yaptı.

1.Kademe Yarışları Şubat’ta Antalya’da

Eleme Yarışmalarını, Adana Vali Yardımcıları Halis Arslan ve Mustafa Yüksel, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Ergüder Uzun, Yönetim Kurulu üyesi Hasa
n
Durucasu, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana Atletizm İl Temsilcisi Faruk Çetin Çıngıllıoğlu ve çok sayıda atletizm sever takip etti.

Kategorilerinde ilk üç sırayı alan ferdi sporculara madalyaları Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Yarışlarda, Büyükler ve Gençler kategorilerinde ilk 12 sırada; Yıldızlar, 16 Yaş Altı A ve 16 Yaş Altı B kategorilerinde ilk 15 sırada yer alan kulüpler, Kros Ligi’ne devam etme hakkı kazandı.

Eleme Yarışmaları’nda takımı elenen ancak kendisi ilk 20 içinde yer alan sporcular ise daha sonraki kademelerde ferdi olarak yarışabilecek.

Lig’de 1. Kademe 9 Şubat’ta Antalya’da yapılacak, 16 Mart’ta Kuşadası’nda düzenlenecek Final Kademesi sonunda kupalar sahibini bulacak.

 

16 Yaş Altı A Erkek Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

16 Yaş Altı A Kız Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

 

16 Yaş Altı B Kız Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

16 Yaş Altı B Erkek Takım - Ferdi  Sonuçları İçin Tıklayın


Yıldız Kızlar Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

Yıldız Erkekler Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın


Genç Kadınlar Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

Genç Erkekler Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın


Büyük Kadınlar Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

Büyük Erkekler Takım - Ferdi Sonuçları İçin Tıklayın

[gallery] 

Yayın Tarihi : 13.01.2013 15:02:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.