Haber


Kulüplerarası Kros Ligi’nde Şampiyonlar Belli Oluyor


Kulüplerarası Kros Ligi’nde Şampiyonlar Belli Oluyor

kross

Kulüplerarası Kros Ligi’nde şampiyon kulüpler, 16 Mart Cumartesi günü koşulacak final kademesinde belli oluyor.

Türk atletizminin kış sezonundaki önemli faaliyetleri arasında yer alan Kulüplerarası Kros Ligi’nde heyecan, Aydın’da son buluyor. Elemeleri Adana’da, 1. kademe yarışmaları da Antalya’da yapılan ligde kulüpler kürsüde yer alabilmek için son kozlarını Kuşadası’nda sergileyecek.

16 Mart Cumartesi günü koşulacak yarışmalarda 666 sporcu, bayan ve erkeklerde 16 yaş altı A, 16 yaş altı B, Yıldız, Gençler ve Büyükler olmak üzere 10 kategoride mücadele edecek.

Madalya sıralamasının puan sistemi ile belirleneceği yarışmalara Büyükler ve Gençlerde 12, 16 Yaş Altı A ve B kategorilerinde 15 kulüp, Antalya’da yapılan 1. kademe yarışmalarında elde ettikleri puanlar ile başlayacak. Final yarışmaları sonunda puan tablosunda ilk sırayı alan takım, kategorisinde şampiyon olacak.

Kuşadası’nda bulunan Otuzbirler Plaj Mevkii Parkuru’nda (Tusan Otel karşısı) yapılacak yarışmalar bir gün sürecek ve saat 10:00’da başlayıp, 15:00’te sona erecek.

İlk Dört Takım Türkiye’yi Temsil Edecek

Kulüplerarası Kros Ligi’nde 2. Kademe (Final) yarışları sonunda Büyükler ve Gençler kategorilerinde ilk sırayı alan 4 takım (kadın, erkek), 2 Şubat 2014’te Portekiz’in Albufeira kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışmaları’nda Türkiye’yi temsil edecek. 

Final yarışmaları öncesi büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü avantajlı bir konumda bulunuyor. 10 puan ile puan tablosunda ilk sırada yer alan İstanbul ekibinin ardından 37 puan ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Beşiktaş Jimnastik Kulübü de 55 puan ile üçüncü sırada bulunuyor. 

Erkeklerde ise avantaj 17 puan ile ilk sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün. Puan durumunda 35 puan ile ikinci sırada bulunan Ankara EGO Spor Kulübü ile 59 puan ile üçüncü sırayı alan Galatasaray Spor Kulübü de şampiyonluk için avantajlı diğer ekipler.

Genç kadınlarda ise final yarışmaları öncesi puan tablosunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 15 puan ile birinci, Fenerbahçe Spor Kulübü 28 puanla ikinci, Beşiktaş Jimnastik Kulübü de 48 puan ile üçüncü sırada bulunuyor.

Erkeklerde ise ilk üç sıra18, 25 ve 45 puan ile sıralanan Kocaeli Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ankara EGO Spor Kulübü’nden oluşuyor.

Finalde İki Takım Yok

Büyük Erkeklerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Yıldız Erkeklerde ise Van Erciş YIBO takımları 1. Kademe yarışları sonunda puan sıralamasına giremedikleri için Kuşadası'nda yapılacak final yarışmalarına katılma haklarını kaybetti. Antalya'daki yarışmalarda her iki takımın puan alacak sayıda sporcusu yarışı tamamlayamadığı için yarışma statüsü gereği ligden elendi.

Yarışma Programı için Tıklayın

Yayın Tarihi : 10.03.2013 09:12:51
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.