Haber


Kulüplerarası Yıldızlar Salon Ligi’nde 1. Gün


Kulüplerarası Yıldızlar Salon Ligi’nde 1. Gün

yıldızlar-salon-ligi

İstanbul’da düzenlenen Kulüplerarası Yıldızlar Salon Ligi final kademesinde birinci gün yarışmaları sona erdi. 

Aslı Çakır Alptekin Salonu’nda yapılan yarışmalarda kızlar ve erkekler 6 branşta toplam 12 yarışa çıktı.

Kızlarda Beşiktaş Jimnastik Kulübü, günün sonunda 37 puan toplayarak şampiyonun belli olacağı ikinci gün yarışmalarına avantajlı ve moralli gitti. Siyah Beyazlıların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü altı yarışta topladığı 36 puan ile ikinci sırayı alırken, Bursa Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü de 31 puanla üçüncü sırada kendine yer buldu.

Kızlar Puan Durumu 1.Gün

Erkeklerde ise birinci günün lideri, 54 puan toplayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü oldu. Mavi Beyazlı atletler, çıktıkları altı yarışta iki birincilik, iki ikincilik, iki de üçüncülük aldı.

Ankara EGO Spor Kulübü’nün 50 puan ile ikinci sırayı aldığı yarışlarda 46 puan toplayan Mersin MESKİ Spor Kulübü üçüncü oldu. 

Kulüplerarası Yıldızlar Salon Ligi’nde kategorilerinde şampiyon takımları belirleyecek yarışlar, 3 Mart Pazar günü yapılacak. Saat 13:00’te kızlar uzun atlama yarışması ile başlayacak ikinci gün, 15:10’da kızlarda yapılacak 4x200 metre bayrak yarışları ile son bulacak.

4x200 Metrede Rekorun Sahibi EGO Spor Kulübü

Birinci günün son yarışması olan erkekler 4x200 metre bayrak yarışında Yıldızlar Salon Türkiye rekoru kırıldı.

Salonda ilk kez eleme kademesinde koşulan branşta, Haydar Çağlayan Erdem, Erkam Kılınç, Alper Kaan Yasin ve Mehmet Akif Akıncı dörtlüsünden oluşan Ankara EGO Spor Kulübü, yarışı 1:33.79’luk sürede tamamladı. Kırmızı Siyahlı atletler, bu derece ile ikinci kez koşulan branşta Yıldızlar Türkiye salon rekorunun sahibi oldu. 

Erkekler Puan Durumu 1.Gün

Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 2.03.2013 16:53:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.