Haber


Mehmet Terzi Plaketini Aldı


Mehmet Terzi Plaketini Aldı

4. kez göreve gelen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Federasyon Başkanları Töreni’nde Teşekkür Plaketini aldı.

Ankara’da gerçekleştirilen “Federasyon Başkanları Plaket Töreni”, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Federasyon Başkanları ve davetliler ile, Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi, Yönetim Kurulu üyeleri Selim Terzi, Kazım Yalçınoğlu, Aycan Kurtcan, Mehmet Kesen ve Genel Sekreter Nihat Doker katıldı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Görev süresini doldurarak ayrılan federasyon başkanlarına teşekkürlerini iletirken, yeni dönem için seçilen ve görevlerine devam edecek olan federasyon başkanlarıyla da ileriye dönük süreci ve yeni hamleleri birlikte kurgulayıp adımları birlikte atacaklarını ifade etti. 

Bakan Kılıç, ‘‘İki olimpiyat arasındaki toplam süre 4 yıl. Londra Olimpiyatları’nın ardından 4 yıllık sürenin 4 ayı geride kaldı. Sayılı gün tez geçer buyuruyor büyüklerimiz. Kalan süreler de hızla akıp geçecektir. Dolayısıyla biz vakit nakittir anlayışıyla hareket ederek el birliği, güç birliği yapacağız. Vizyonları birleştireceğiz. Dayanışma içinde Türk sporunu 2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına taşıyacak süreyi hızla inşa edeceğiz’’ diye konuştu.

53 FEDERASYONDAN 18’İNİN BAŞKANLARI DEĞİŞTİ

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da, 28’i yaz, 4’ü kış, 4’ü Parolimpik, 20’si Olimpik olmayan ve 4’ü bağlı federasyon olmak üzere 60 spor federasyonunun 53’ünün olimpiyatlardan sonra genel kurullarını tamamladıklarını anlattı. Yapılan seçimler sonucu 53 federasyondan 18’inin başkanının görevlerinden ayrıldığını, diğerlerinin görevlerine devam ettiğini vurgulayan Baykan, şunları kaydetti:

 ‘‘Öncelikle görevlerinden ayrılan 18 başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor bundan sonraki yaşamlarından spordan kopmadan, spor ailesinin içinde sağlıklı hayat diliyorum. Gerek yeni seçilen ve gerekse görevlerine devam eden başkanlarımıza geçmiş dönemde yapılan çalışmalardan dersler çıkararak 2016’ya kadar olan dönemi en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyorum.’’ 

MEHMET TERZİ, PLAKETİNİ MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN ALDI

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, görevlerinden ayrılan federasyon başkanlarına plaketlerini takdim etti. Eski başkanlardan sonra yeni seçilen ve mevcut başkanlar da plaketlerini Bakan Suat Kılıç ve Mehmet Ali Şahin’den aldı. 

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de plaketini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in elinden aldı.

Törenin sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

[gallery link="file"]

Yayın Tarihi : 28.12.2012 13:24:57
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.