Haber


Mehmet Terzi Yeniden Başkan Seçildi…


Mehmet Terzi Yeniden Başkan Seçildi…

 

Crowne Plaza Otelde yapılan seçime 165 delege katıldı.  Divan Başkanlığına Av. Ömer Remzi Arıkan, üyelikleri Prof. Dr. Hasan Durucasu, Erol Aydın, Faruk Çetin Çıngıloğluve Çağlar Çetinkaya seçildi.

Kullanılan 155 oy’ dan, 149 oy Mehmet Terzi’ yi yeniden Başkan yaparken, 6 oy geçersiz sayıldı. Başkan Mehmet Terzi' nin yeni Yönetim Kurulu ise şöyle oldu. Fikret Çetinkaya, Ekrem Ay, Hüseyin Yıldırım, Emin Ucuz, Hasan Durucasu, Aycan Kurtcan, İpek Özgüden Özen, Remzi Ay, Selim Terzi, Mehmet Kesen, İlhan Hatipoğlu, Ergüder Uzun, Hasan Çavuşoğlu, Kazım Yalçınoğlu'ndan oluştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ da genel kurula hitap ederek; “Asıl amacın ülkemizde sporcu sayısının ve kalitesinin artırılması olduğunu, bu nedenlerle Federasyon Başkanlarına büyük görev düştüğünü, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’ nin de bu görevlerin başarı ile yaptığını çok nezih bir genel kurul ortamı gördüğünü söyleyip Başkana ve ekibine teşekkür etti.” Faaliyet raporu, denetleme raporu, 2013-2014 bütçesinin okunup ibra edilmesinden sonra seçime geçildi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, seçimden önce yaptığı konuşmada, başkanlığa seçildiği 2004 yılından bugüne kadar birçok ilkler yaşandığını, birçok önemli başarılar elde edildiğini söyleyerek atletizmin çıtasının uluslar arası arenada çok yükseklere çıktığını, Türk sporcuların Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonalarında söz sahibi olduğunu, hedeflerinin 2016 Olimpiyatlarına daha fazla sporcu ile katılmak, daha fazla başarılar elde etmek olduğunu, 2020 Olimpiyat Oyunlarının ülkemizde yapılması halinde yaklaşık 100 sporcu ile katılmayı planladıklarını ve projelerini anlattı.

“Başkanlığa yeniden seçilmesinden dolayı tüm delegelere ve atletizm camiasına teşekkür etti. Başarılarımız kalıcı olacaktır.” dedi.

Mehmet Terzi, seçim öncesi önceki dönem Yönetim Kurulu Üyelerine ve diğer kurullarda görev yapan kurul üyelerine teşekkür belgesi verdi.

Seçim sırasında geçen ay trafik kazasında vefat eden sporcularımız için açılan yardım kampanyasına destek amaçlı yardım standı açıldı.

Seçim bitiminde federasyon çalışanları Başkanları Mehmet Terzi’ ye duydukları sevgi ve saygılarını belirtirken, yeni dönem için başarılar dileyip başkanları adına hazırlanmış pastayı ikram ettiler.

 

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi : 22.10.2012 14:11:14
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.