Haber


Milli Atletler İçin TSYD Ankara Şubesinin Lokalinde Moral Yemeği Düzenlendi


Milli Atletler İçin TSYD Ankara Şubesinin Lokalinde Moral Yemeği Düzenlendi

Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Londra Olimpiyatları'na katılacak milli atletler için Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi Lokali'nde moral yemeği düzenlendi.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen yemeğe Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Ergüder Uzun, Genel Sekreter Nihat Doker, TSYD Ankara Şube Başkanı Gökhan Akengin ve milli sporcularla antrenörleri katıldı.

Spor Genel Müdürü Baykan, konuşmasında, ''2008 Pekin Olimpiyatları'na 16 sporcuyla giden Atletizm Federasyonu'nun 2012 Londra Olimpiyatları için şimdiden 25 sporcuyu garantilemiş olması bize büyük mutluluk veriyor'' dedi.

''Başarıları yaşamak ve yaşatmanın güzel olduğunu'' dile getiren Baykan, ''Her zaman sadece başarılarla bir araya gelmek değil, iyi günde kötü günde bir arada omuz omuza olmak gerekir. Türkiye'nin şartları değişiyor, güzelleşiyor. Her alanda ileriye giderken elbette spor alanında da ileriye gidiyoruz'' diye konuştu.

Baykan şunları söyledi:

''Sayın Mehmet Terzi'ye spor yaptığı dönemlerdeki şartlarını sorsak, 'bir dokun bin ah işit' olur. Ülkede şartlar gelişirken tabii ki spor yapılan ortamlar, organizasyonlar, sporcu imkânlarında da gelişmeler olacaktır. Türkiye'de sporun sporcunun değeri anlaşılmaya başlanmıştır. 25 yıl spor yöneticiliğinin kahrını da çekmiş biri olarak, 'iyi ki bunlarla uğraşmışım' dediğimiz noktaya gelmemizde, sizlerin bizlere yaşattığı başarıların, gururun, medyasıyla, halkıyla, yöneticisiyle bir bütün halinde büyük payı var. Hepinizin başarılarınızdan dolayı elinize kolunuza sağlık. Siz bugüne kadar yaşattığınız başarılarla bizi fazlasıyla mutlu ettiniz ama şunu biliyoruz ki daha fazlasını hedef olarak koydunuz.''

Mehmet Terzi ise Türk atletizminin Avrupa ve dünyada yıldızlaşan sporcularıyla gurur duyduğunu belirterek, ''Temmuz ayının ilk haftasına kadar vaktimiz var. O güne kadar olimpiyat barajını aşan sporcu sayımız umuyorum ki 30'un da üstüne çıkacak. 4x400 kadınlar bayrak takımımız dünya sıralamasında 14'üncü sırada. Eğer önümüzdeki 1 ay içinde ilk 16'nın dışına çıkmazsak bayrak takımımız da garantilemiş gibi gözüküyor'' diye konuştu.

Terzi, başarılarda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra federasyondaki kurulların da büyük katkısının bulunduğunu söyledi.

 

 

Yayın Tarihi : 5.06.2012 10:18:05
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.