Haber


Milli Takım Kafilesi İstanbul’a Döndü


Milli Takım Kafilesi İstanbul’a Döndü

Atletizm Milli Takım

İsveç'in Göteborg kentinde gerçekleştirilen 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılan Milli Takım kafilesi, İstanbul'a döndü.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin başkanlığı yaptığı kafile, Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından Mehmet Terzi, Nevin Yanıt ve İlham Tanui Özbilen basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli atletlerin performansından memnun olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Terzi, 12 sporcu ile katıldıkları şampiyonada 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandıklarını, 5 final, 2 de yarı final koştuklarını söyledi ve şöyle konuştu:

“Sporcularımız rekorlar kırdı ve en iyi derecelerine ulaşanlar oldu. Madalya sayısı artabilirdi. Nevin Yanıt artık Avrupa'yı aştı zaten. İlham Tanui Özbilen de dünya sıralamasında önemli bir isim. Avrupa şampiyonalarında bir şanssızlığı var ve ikinci sırada kaldı. Kendisi çok yetenekli. Bu durumu da aşacaktır.”

“Başarılarımın tesadüf olmadığını gösterdim”

32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre engellide altın madalyanın sahibi olan Nevin Yanıt, elde ettiği 3. Avrupa şampiyonluğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Milli atlet, “Hedeflediğim bir derece elde ettim. Gerçekten iyi çalıştığımda bir şeyleri yapabileceğimi gördüm. Başarılarımın tesadüf olmadığını gösterdim. Şimdi Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası var. Akdeniz Oyunları doğup büyüdüğüm Mersin'de yapılacak. Türk milletinin önünde koşacağım için şimdiden çok heyecanlıyım. Sonrasında da Dünya Şampiyonası var. Daha 1,5 ay önce sakatlığım vardı ve ümidimi yitirmiştim. 'Yarışamayacağım' dedim. Antrenörüm, 'sabret ve değişecek' dedi. Gerçekten de öyle oldu. İsveç'e giderken, 'Altın madalya benim, gümüş ve bronzu kim alacaksa kendi aralarında yarışsınlar' diye düşündüm. Bunu da seçmelerden itibaren gösterdim” dedi.

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı 1500 metrede gümüş madalya ile tamamlayan İlham Tanui Özbilen ise ''Türk halkına altın madalya getirmek istiyordum. Bunun için de elimden geleni yaptım ama ikinci oldum. Gelecek yarışlarda inşallah daha iyi dereceler elde edeceğim'' diye konuştu.

Yayın Tarihi : 4.03.2013 19:01:52
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.