Haber


Milli Takım Sporcularına Seminer Verildi


Milli Takım Sporcularına Seminer Verildi

Antalya Seminer

Federasyonumuz, yıldız sporcularının performansı kadar eğitim almalarının da ne kadar önemli olduğu bu süreçte, Antalya’da devam eden milli takım kampında planlanan eğitim seminerlerinden birincisi 2 Mart, ikincisi de 5 Mart’ta Acropol Otel’de gerçekleştirildi. 

Sporcu, antrenör ve idarecilerimizin katılımıyla 2 Mart’ta yapılan seminerde Dr. Livanelioğlu dopingin tanımı ve doping suçları, yasaklı madde ve metotlar, tedavi amaçlı kullanım izni, ergojenik yardım maddeleri ve doping, Wada ve Wada Kuralları, Dünya'da ve Türkiye'de dopingle mücadele, Unesco Sporda Dopinge Karşı Uluslararası Sözleşme konularından bahsederek, sporcular için mutlaka akılda tutmaları gereken hususları vurgulandı.

5 Mart’ta Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ülkar tarafından yapılan seminerde ise “Sporcu Sakatlıkları” hakkında milli takım sporcu ve antrenörlerine bilgiler verildi.

Milli takım sporcu ve antrenörlerimizin bilgilendirilmesine yönelik seminerlerin uygulanmasına açılacak olan milli takım kamplarımızda devam edilecek.
[gallery ids="10806,10807,10808,10809"]

Yayın Tarihi : 8.03.2013 08:08:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.