Haber


Nevin Yanıt Rekorla Finalde


Nevin Yanıt Rekorla Finalde

nevin
Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre engelli yarı finalinde yarışan Nevin Yanıt, Türkiye rekoru kırdığı 7.94’lük derecesiyle finalde koşmaya hak kazandı.

Scandinavium Arena’daki yarı final mücadelesinde Nevin Yanıt, start ile birlikte iyi bir çıkış yaptı. İlk sıraya yerleşen Nevin, son engele kadar temposunu korudu ve 7.94’te varış çizgisini geçti. 

Elemelerde 8.01 koşan Nevin, salonda kariyerinin en iyi derecesini koştuğu ve Türkiye rekorunu geliştirdiği yarı finaldeki derecesiyle serisinin en iyi derecesine imza attı.

Nevin’in ardından İtalyan Veronica Borsi 7.96 ile ikinci, Belçikalı Eline Berings ise 7.98 ile üçüncü oldu.

Yarı finalde koşulan iki serinin ardından 7.94’lük derecesiyle Nevin Yanıt ilk sırada yer alırken, Veronica Borsi (İtalya) ikinci, Eline Berings (Belçika) üçüncü sırayı aldı. Nevin’in rakipleri arasında yer alan Belaruslu Alina Talay ise 8.02 ile altıncı sırada yer alarak finale yükseldi. 

Finalde Zorlu Rakipler

Nevin ile birlikte üç atletin 8 netin altına indiği yarı final mücadelesinde İtalyan Veronica Borsi ve Micol Cattaneo, Belçikalı Eline Berings, Rus Yuliya Kondakova, İrlanda Cumhuriyeti’nden Derval Orourke, Belaruslu Alina Talay ve Finlandiyalı atlet Nooralotta Neziri ilk sekiz içerisinde yer alarak finalde madalya için koşmaya hak kazandı.

Final yarışı 20:55’te koşulacak.

Yayın Tarihi : 1.03.2013 17:40:47
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.