Haber


Nevin Yanıt Salonda da Avrupa Şampiyonu


Nevin Yanıt Salonda da Avrupa Şampiyonu

yanıtnevin

32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre engelli finalinde Avrupa’da yılın en iyi derecesine imza atan Nevin Yanıt, 7.89 ile Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Göteborg’da Nevin Yanıt fırtınası finalde de devam etti. Milli atletimiz, şampiyonanın birinci gününün sabah seansında eleme, akşam seansında da yarı final koştuktan sonra finale yükselme başarısı göstermişti. Bir buçuk saat sonra çıktığı final mücadelesinde Nevin, kariyerinin en iyi derecesine imza atarak kürsünün ilk sırasına çıktı.

20:55’te koşulan final yarışı muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Üçüncü kulvarda yarışan Nevin, start ile birlikte ilk engeli başarılı bir şekilde geçerek yarışın liderliğini aldı. Son engele kadar liderliğini sürdüren Milli atlet, varış çizgisine 7.89’luk derece ile ilk sırada geldi.
Altın madalyanın sahibi olan Nevin Yanıt, bu sezon Avrupa’da yılın en iyi derecesine imza atarken, kendisine ait Türkiye rekorunu da şampiyonada ikinci kez kırdı. Yarı finalde 7.94 koşan Milli atlet, finaldeki derecesiyle rekorunu saniyenin yüzde beşi kadar geliştirdi.

Beş atletin 8 netin altına indiği finalde 7.94 ile kariyerinin en iyi derecesini koşarak ikinci sırayı alan Belaruslu Alina Talay gümüş, aynı derece ile İtalya rekorunu kıran Veronica Borsi de bronz madalyanın sahibi oldu. 7.95 koşan İrlandalı Derval O’rourke dördüncü olurken, Rus Yuliya Kondakova da 7.99 ile beşinci sırayı aldı.

Yanit of Turkey crosses the finish line to win the 60m Hurdles Women Final at the European Athletics Indoor Championships in Gothenburg

Rekorunu Bir Haftada 3 Kez Kırdı

Nevin Yanıt, 60 metre engelli finalinde elde ettiği dereceyle kendisine ait Türkiye rekorunu son bir haftada üç kez geliştirdi. 8 netlik rekorunu geçtiğimiz hafta sonu yapılan Balkan Şampiyonası’nda 7.98 koşarak kıran Milli atlet, Göteborg’daki şampiyonanın sabah seansında 8.01 koştu. Akşam seansında koşulan yarı finalde çok iyi bir yarış çıkararak 7.94 koşarak rekorunu saniyenin yüzde dördü kadar geliştirdi.

Bununla yetinmeyen Nevin Yanıt, finalde altın madalyaya koşarken, derecesi 7.89’du. Bu derece ile Nevin, şampiyonada Türkiye rekorunu bir kez daha geliştirdi ve dereceyi 7.89’da taşıdı. 

Avrupa’da Dördüncü Altın Madalya

Sprintte Türkiye’nin gururu olan Milli atlet, Göteborg’daki altın madalyası ile Avrupa’da dördüncü kez kürsünün ilk sırasına çıktı.

100 metre engellide 2007’de 23 Yaş Altı, 2010 ve 2012’de de açık piste Avrupa Şampiyonu olan Milli atlet,  60 metre engellide de ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. 

Madalya Frank Hensel’den

Nevin Yanıt, altın madalyasını Avrupa Atletizm Birliği Konseyi Üyesi olan Frank Hensel’den aldı. 

Final Yarışını İzlemek için Tıklayın

Yayın Tarihi : 3.03.2013 17:00:23
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.