Haber


Nezir Avrupa Şampiyonu, Akçam Avrupa İkincisi


Nezir Avrupa Şampiyonu, Akçam Avrupa İkincisi

Finlandiya'da devam etmekte olan Avrupa 23 Yaş Altı (U23) Şampiyonsının  son gününde 400m. engel finalinde yarışan sporcularımızdan İsmail Nezir şampiyon olurken Berke Akçam Avrupa ikincisi olarak ülkemize altın ve gümüş madalya kazandırdılar.

Harika bir final çıkaran sporcularımız birinci ve ikinci olarak yarışı tamamladılar, İsmail Nezir 49.19 ile Avrupa şampiyonu olurken diğer sporcumuz Berke Akçam sezon best yaparak 49.48 ile Avrupa ikincisi olarak ülkemie gümüş madalya kazzandırdı.

Şu ana kadar kazanılan ikincii altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile toplamda dört madalya kazanan milli takım madalya sıralamasında da dokuzuncu sıraya yükseldi.

Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar sporcularımızı tebrik ederek ''Onlarla gurur  duyuyorum, Göğsümüzü kabartılar'' dedi

 

Yayın Tarihi : 16.07.2023 12:34:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.