Haber


Niğde, 15 Temmuz Kahramanına koşacak!


Niğde, 15 Temmuz Kahramanına koşacak!

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Niğde Valisi Sayın Cahit Çelik’i makamında ziyaret etti. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Avşar’ın da katıldığı ziyarette, 15 Temmuz kahramanlarımızdan Ömer Halisdemir adına geleneksel maraton yarışmaları düzenlenme kararı alındı. 
Niğde’nin özellikle atletizm branşına büyük ilgi gösteren bir şehir olduğunun altını çizen Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, “Sayın Valimiz Çelik de spora her zaman destek veriyor. Yaptığımız görüşmelerde bundan sonra Niğde’de yapılacak olan organizasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi. “Valimiz aynı zamanda maraton koşan, yarış tamamlayan bir halk koşucusudur” hatırlatmasında bulunan Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Valimizin talebi doğrultusunda 15 Temmuz kahramanımız Ömer Halisdemir adına memleketinde bir yarı maraton düzenleme kararı aldık. Sayın Valimize, Rektörümüze ve Dernek başkanımıza destek ve yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonunu kalıcı ve geleneksel olarak düzenlemek için toplantımızı gerçekleştirdik. İlk bu yıl 13-14 Temmuz tarihleri arasında olmak üzere bundan sonra Niğde’mizde düzenli olarak ‘Kahraman Ömer Halisdemir Yarı Maratonu’ gerçekleştireceğiz.”
Çintimar, ‘Bu tip organizasyonlar şehirlerimizin hem tanıtımına hem de spor kültürünün daha fazla yayılmasına katkı sağlamaktadır. Bunun için bu yöndeki çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bütün illerimizde büyük – küçük organizasyonları yılda iki - üç kez düzenleyerek oradaki sporcuların yarışma rekabetini ve arzusunu çoğaltmak istiyoruz” diye konuştu.

Yayın Tarihi : 8.03.2024 12:36:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.