Haber


Nihat Doker' in Gururu…


Nihat Doker' in Gururu…

Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, üst üste 4'üncü kez Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu'nun (FISU) Uluslararası Kontrol Komitesi'ne seçildi.

AA muhabirinin görüştüğü Doker, ''169 ülkenin üye olduğu bu kadar büyük bir oluşumda Türkiye'yi temsil etmek ve kesintisiz 4 dönem görev almak gerçekten gurur verici'' dedi.

FISU Uluslararası Kontrol Komitesi'ne ilk olarak 1999 yılında seçildiğini belirten Nihat Doker, ''FISU'da görev alan ilk Türk yetkili benim. İlk olarak 1999-2003, ardından 2003-2007, 2007-2011derken üst üste 4'üncü dönem görev yapacağım. FISU, katılımcı sayısı bakımından olimpiyatlardan sonra en büyük ikinci organizasyon olan üniversite oyunlarını düzenliyor ve çok yoğun bir faaliyet programı var. Böyle büyük organizasyonlarda bana güvenmeleri ve görevleri gözü kapalı emanet etmeleri çok mutluluk verici, ancak ben de ciddi anlamda çok çalıştığımı söyleyebilirim'' diye konuştu.

Bu komite için her seçim döneminde 80-90 kişinin başvuru yaptığını ve ilk 20 kişi arasına girmenin oldukça zor olduğunu kaydeden Doker, sözlerini şöyle tamamladı: 
''Seçilen 20 kişi FISU şampiyonalarında veya üniversite yaz-kış oyunlarında görev yapıyor, rapor yazıyorlar. Yeri geliyor bir 
telefon ediyorlar ve dünyanın bir ucuna göreve gönderiliyoruz. Oralarda edindiğim tecrübe, Türkiye'deki görevlerimde de faydalı oluyor. Aynı şekilde burada edindiğim tecrübeleri de yurt dışında kullanabiliyorum. Ayrıca, FISU organizasyonlarına katılan Türk sporcular ve kafileler, dünyanın öbür ucuna geldiklerinde bizi orada görünce çok mutlu oluyorlar. Kendilerini manen güçlü hissediyorlar. Bu da benim için çok önemli. Onlara elimden geldiğince her konuda destek oluyorum.''

Doker'in yanı sıra Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, uluslararası güreş hakemlerinden İbrahim Cicioğlu, Prof.Dr. Kadirhan Sungurluoğlu ile ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim görevlilerinden Macide Tüzün de FISU'nun çeşitli fakültelerinde görev yapıyor. 

Yayın Tarihi : 22.12.2011 11:46:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.