Haber


Öğretmen Tavsiyesi Atlet Yaptı


Öğretmen Tavsiyesi Atlet Yaptı

“Basketbol ayakkabısı ile birinci oldum”

Çin'in Shenzen kentinde düzenlenen 26. Üniversiteler Yaz Oyunları'nda bayanlar 10 bin metrede birinci olan Eskişehirli Milli Atlet Fadime Suna, basketbolla başladığı spor hayatında kendini atletizme yönlendiren ilkokul öğretmenine minnet borcunu her defasında dile getiriyor.

Beşiktaş Atletizm Takımı sporcusu Fadime Suna (25), 26. Üniversiteler Yaz Oyunları'nda bayanlar 10 bin metre finalinde 33.11.92'lik derecesiyle Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk sporcu unvanını da elinde bulunduruyor.

Milli atlet Suna, yaptığı açıklamada, 14 yıldır atletizmin içinde olduğunu, son 4 yılda büyük başarılara imza attığını kaydetti.

İlkokul 4. sınıfta spor hayatına basketbol ile başladığını anlatan Suna, şöyle konuştu:

''Basketbol topuyla alakam olmadığını gören ilkokul öğretmenim Osman Canbaz, beni atletizme yönlendirdi. O yıl Eskişehir'de düzenlenen okullararası atletizm müsabakalarında basketbol ayakkabısı ve formasıyla birinci oldum. Daha sonraki yıl Ankara'ya gittim. Burada da Türkiye birincisi oldum. Böylelikle atletizme başladım. Öğretmenim Osman Canbaz'a çok şey borçluyum. Beni o yönlendirmeseydi her şey çok farklı olacaktı. Yaklaşık 4 yıldır çalışmalarım yoğun şekilde devam ediyor.''

''Dünya Şampiyonu Olarak Zirve Yaptım''

Kariyerini Çin'in Shenzen kentinde düzenlenen 26. Universiteler Yaz Oyunları'nda kazandığı altın madalya ile taçlandırdığını ifade eden Suna, ''Bu yıl dünya şampiyonu olarak zirve yaptım. Asıl hedefim 5 bin metrede yarışmaktı. Ancak, iki gün kala 10 bin metrede yarışmaya karar verdik. Hatta son gün kayıt yaptırmaya gittik. Son gün olduğu için 'Belki kayıt yaptıramayız' düşüncesindeydik. Ancak, şansımız yolunda gitti ve kaydım kabul edildi. Bayanlar 10 bin metrede yarıştım ve birinci oldum'' dedi.

''2 Madalya İle Dönmek İsterdim''

Suna, bayanlar 10 bin metre yarışlarında altın madalya kazandıktan sonra 5 bin metrede ter döktüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

''10 bin metre yarışından sonra aşırı derecede mineral kaybım oldu. 5 bin metrede de madalya için yarıştım. Bu yarışta da madalya alabilirdim, ancak yarış içinde rahatsızlandım. Yarışı son 200 metrede bırakmak zorunda kaldım. Oyunlardan 2 madalya ile dönmek isterdim ama olmadı. Hedefim gelecek yıl İstanbul'da düzenlenecek 15. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na katılıp derece elde etmek.''

Yayın Tarihi : 26.08.2011 12:51:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.