Haber


Olimpiyatlara 100 Gün Kala 100 Metre Koşusu


Olimpiyatlara 100 Gün Kala 100 Metre Koşusu

2012 Londra Olimpiyatları için geri sayım sürerken, İstanbul Taksim Meydanı “Oyunlara 100 gün kala” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteğiyle İngiltere Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, 100 metre yarışları koşuldu.

Taksim’de hazırlanan 50 metrelik sentetik pistte gidiş ve dönüş olarak koşulan yarış öncesinde, geçtiğimiz ay Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda da sunuculuk yapan Mustafa Özben izleyicileri coştururken, ünlü DJ Burak Yeter de müzikleri ile coşkuya eşlik etti. Etkinliğe 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın maskotları Tik ve Tak da katıldı.

Yarış öncesinde açılış konuşması yapan Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu temsilcilerine, izleyicilere ve atletlere katılımları için teşekkür etti. 100 gün sonra 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın başlaması ile birlikte tüm dünyanın gözünün Birleşik Krallık’a döneceğini vurgulayan Reddaway, Türkiye’yi ülkelerinde ağırlamak için sabırsızlandıklarını belirtti. Büyükelçi, “Türk yetkililer, atletler, izleyiciler ve bu muhteşem atmosferi koklamak isteyen herkes, hepiniz davetlisiniz” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun ve Dışilişkiler Koordinatörü Can Korkmazoğlu’nun hazır bulunduğu etkinlikte önce üç seri halinde 100 metre yarışları koşuldu. Serilerini birincilikle tamamlayan İngiltere Başkonsolosluğu’ndan Başkonsolos Yardımcısı ve Ticaret ve Yatırım Bölüm Başkanı Sayed Shah, Ekonomi Bölüm Müdürü Andrew Connell ve 1982-1983 yıllarında 100 metre Türkiye rekorunu elinde tutan eski milli atletimiz Şükrü Çaprazlı ile sonraki en iyi dereceyi gerçekleştiren İngiltere Büyükelçiliği Basın Müşaviri Koray Balkaya finalde yarışmaya hak kazandılar. Seçme serilerinde, Tik ve Tak da piste çıktı.

Final mücadelesini 16 saniye net derecesiyle Andrew Connell ilk sırada tamamlarken, Şükrü Çaprazlı 16.01 ile ikinci, Sayed Shah 17.83 ile üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlerin ödülleri Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun tarafından verildi.

Olimpiyatlara 100 gün kala 100 metre koşusu etkinliği, vatandaşların büyük ilgisini topladı.

Yayın Tarihi : 20.04.2012 09:21:48
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.