Haber


"Olimpiyatta Madalya"


"Olimpiyatta Madalya"

Fatin Avan'ın 2012 Londra hedefi...

Atletizm milli takımının başarılı sporcularından ciritçi Fatih Avan, en büyük hedefinin milli takım formasıyla 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü sporcusu Avan, yaptığı açıklamada, 2006 yılında seçildiği Atletizm Milli Takımında 5 yıldan bu yana başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına Antrenörü Metin Altıntaş nezaretinde hazırlandığı belirten Avan, ''En büyük hedefim milli takım formasıyla olimpiyatlarda madalya kazanmak. Bunun için var gücümle çalışıyorum'' dedi.

Avan, atletizmin çok zor bir spor dalı olduğunu ve zaman zaman istenmeyen sakatlıklar meydana gelebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Milli takıma seçildikten bir yıl sonra, dirseğimden sakatlandım. Doktor, ameliyat olmam halinde bu spora devam etme ihtimalimin yüzde olarak çok az olduğunu söyledi. Antrenör Altıntaş'ın fizik tedavisi uygulaması ile kısa sürede iyileştim. Haftanın 6 günü düzenli olarak çalışarak, dünya, Avrupa ve Türkiye'de düzenlenen şampiyonalarda başarılı sonuçlar elde ettim. 2006 yılından bu yana Yunanistan, İspanya, Portekiz Bulgaristan, Çin, Güney Kore, Belçika'da düzenlenen şampiyonalara ve Akdeniz Oyunları'na katıldım. Bu müsabakalarda da dereceler elde ettim. Fakat en büyük hedefim olumsuz bir durum yaşanmaması halinde ülkemize, olimpiyatlarda derece yaparak madalya kazandırmak. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.''

Yayın Tarihi : 17.10.2011 08:52:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.