Haber


Önemli Duyuru


Önemli Duyuru

Hizmet Damgalı (Gri) Pasaport Kullanımı

1-   5682 Sayılı Pasaport Kanununa göre Federasyonumuz tarafından görevlendirilen ve yurtdışı çıkış izni bulunan kişilere İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat etmeleri durumunda Hizmet Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

2-   Hizmet Damgalı Pasaport Federasyon tarafından verilen yurtdışı çıkış izninde yer alan tarih ve görevlendirme yerine istinaden düzenlendiği için, pasaportun süresi olsa dahi Emniyet Müdürlüğü tarafından işlem yapılmadan ve izin verilmeden farklı bir seyahatte kullanılması yasaktır.

3-   Kişi seyahati bittikten sonra hizmet damgalı pasaportunu kendi himayesinde bulunduramaz.

4-   Hizmet Damgalı pasaportun Emniyet Müdürlüğünün izni olmadan farklı bir seyahatte kullanılması yasak olduğundan kişi hakkında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılacaktır.

5-   Emniyet Müdürlüğü tarafından adınıza düzenlenen hizmet damgalı pasaportunuzun faaliyet bittikten sonraki üç gün içerisinde Federasyonumuza teslim edilmesi gerekmektedir.

6-   Belirtilen süre içerisinde iade edilmeyen pasaportun izinsiz kullanımı tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerden pasaport sahibi sorumludur.

7-   Mevcut Hizmet Damgalı pasaportu elinde bulunan antrenörler ve sporcular 7 gün içerisinde pasaportlarını federasyonumuza göndermeleri rica olunur.

Hizmet Damgalı (Gri) Pasaport Kullanımına ait önemli notlar

  • Hizmet Damgalı Pasaportun süresi olsa dahi, daha sonra farklı bir göreve gidişte Hizmet Damgalı Pasaport formu kurumca tanzim edilerek, sisteme kaydedilmek üzere ilgili Emniyet Müdürlüklerine gönderilmelidir. Form getirilmeden çıkış yapılırsa, illegal çıkıştan şahıs sorumlu olacaktır.
  • Adlarına görev süresinden daha uzun süreli hizmet damgalı pasaport düzenlenen görevlinin görevle ilgili seyahatini tamamlamasını takiben, geçerliliği devam eden hizmet damgalı pasaportlar Federasyonda muhafaza edilecektir. Hizmet damgalı pasaportun özel seyahatlerde kullanılması halinde şahıs sorumludur.
  • Hizmet damgalı pasaport almış çalışan personelin kadro derecesinin değişmesi, başka bir kuruma geçmesi ve eşlerinden boşanmaları durumunda kişi tarafından Federasyona bilgi verilecek ve Federasyon da pasaport aldıkları İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilecektir.
  • Kurumlarca muhafaza altına alınan süresi biten pasaportlar, pasaport müracaatında bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilecektir.
  • Hizmet Damgalı Pasaportlar, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 14/B maddesinde belirtilen kişilere verilir.

Yayın Tarihi : 5.04.2013 15:30:14
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.