Haber


OSMANGAZİ TUM İLE KİRAZ’IN


OSMANGAZİ TUM İLE KİRAZ’IN

OSMANGAZİ TUM İLE KİRAZ’IN

Tarihi Osmangazi koşusunu bayanlarda Kiraz kazandı Bu sene 16.’sı yapılan Bursa Osmangazi tarihi kent koşusunu 15 kilometrede Kenyalı Semhy Tum, bayanlarda ise Ümmü Kiraz kazandı. Tarihi koşuya bu yıl erkeklerde yerli-yabancı 750, 4 kilometrelik bayanlar yarışına ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Bu sene 16.’sı yapılan Bursa Osmangazi tarihi kent koşusunu 15 kilometrede Kenyalı Semhy Tum, bayanlarda ise Ümmü Kiraz kazandı. Tarihi koşuya bu yıl erkeklerde yerli-yabancı 750, 4 kilometrelik bayanlar yarışına ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından ''Osman Gaziyi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'' kapsamında düzenlenen ''6. Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu'' yapıldı. 

Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapısı önünden başlayan koşunun profesyonel atletlere yönelik 15 bin metrelik bölümüne, yerli yabancı 750 sporcu, 4 bin metrelik halk koşusuna ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Saltanat Kapı'dan start alan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahını izleyerek, Fetih Kapısı'nda son buldu.

BİRİNCİLİK YİNE AFRİKA’YA GİTTİ

15 bin metrelik koşuda gelenek bozulmadı ve birincilik yine Afrika'ya gitti. Kenya'dan Semihy Tum, 44 dakika 10 saniye ile bitiş noktasına varan ilk atlet oldu. Kenyalı atlet, ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın elinden aldı. Koşuda, Elazığ'dan Ali Haydar Tokgöz, 44 dakika 48 saniyelik derecesiyle ikinci, Erzurum'dan Sedat Gülen, 45 dakika 16 saniye ile üçüncülüğü elde etti. 

Bayanlar kategorisinde ise Ümmü Kiraz, 50 dakika 2 saniye ile birinci, Tatiana Belkina, 51 dakika 42 saniye ile ikinci ve Bursa'dan Nilay Esen, 52 dakika 42 saniye ile üçüncü oldu.

''HALK KOŞUSUNA YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ KATILDI''

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı halk koşusu ise Bursalılardan büyük ilgi gördü. Saltanat Kapı önünden başlayıp Heykel üzerinden, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı, ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek Pınarbaşı'nda sona eren koşuya, yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Halk koşusunda ise erkeklerde birinci Furkan Boğahan, ikinci Murat Kotan ve üçüncü Ömer Kaya oldu. Bayanlarda ise Edanur Çakmak birinciliği kazanırken, ikinci Seray Şentürk ve üçüncü Simge Köse oldu.

Yarışmanın birincisine 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, dördüncüye 700, beşinciye 600, altıncıya 500, yedinciye 400, sekizinciye 300, dokuzuncuya  200, onuncuya ise 100 dolar ödül verildi. Ödül törenine, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de katıldı.

Yarışma Sonuçları

Bayanlar

Erkekler

Yayın Tarihi : 24.04.2011 08:06:25
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.