Haber


Özel Yarışmalar Koordinasyon Toplantısı İstanbul’da yapıldı


Özel Yarışmalar Koordinasyon Toplantısı İstanbul’da yapıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Özel Yarışmalar Koordinasyon toplantısına TAF Başkanı Fatih Çintimar, Avrupa Atletizm Birliği (EA) Yol Koşuları Direktörü Marko Vasic, ulusal ve uluslararası platformlarda yarışmalar düzenleyen organizatörler, kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. 
TAF Başkanı Fatih Çintimar,’’Sadece atletizm için değil, ülkede spor kültürünü yaygınlaştırabilecek ve en fazla katılımı olan spor aktivitesidir. Bir ülkede sporun adını yaymak istiyorsanız yol ve maraton koşularını yaygınlaştırmanız gerekir diyerek, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu:
‘’Spor kültürünü yaygınlaştırmak için atletizmin yol koşullarını yapmak zorundayız. Çünkü yol koşuları herkesin katılabileceği bir spor dalı. Yol koşuları giderek büyüyor, belli bir disiplinde kontrol edilmesi gerekiyor.‘’dedi.
2023 yılında federasyondan uygunluğu alınarak gerçekleştirilen özel yarışmalara 142 bin 236 kişi katılım gösterdi diyen başkan Çintimar,’’Spor bilgi sistemine kayıtlı liglerimizde 30 bin 245 lisanslı sporcumuz var. Önümüzdeki dönem tüm yol yarışmaları lisanslı koşulmasını istiyoruz. Bu konuda çalışıyoruz. Böylece aidiyet hisseden yarışmacı sayımız artacak.  Organizasyonlarda emek veren herkese teşekkür ederiz. Tüm yarışmalarda göğüs sponsoru arayışımız devam ediyor,” diye konuştu.
Avrupa Atletizm Birliği Yol Koşuları Direktörü Marko Vasic,’’Yaşadığımız problemleri burada görmekten mutlu oldum. Avrupa Atletizm Birliğinden ulaşabileceğiniz yetkili kişi benim diyerek açıklamalarda bulundu:
‘’8 yıldır Avrupa Atletizm Birliği’nde çalışıyorum ve Avrupa Atletizm Birliği olarak 51 ülkenin bağlı olduğu yol yarışmaları düzenliyoruz.  Olimpik değerlere sahip çıkmalıyız.  Bir kişinin izlediği futbol maçından sonra hayatı değişmez. Ama katılımcı olarak katıldığı bir spordan sonra hayatı değişebilir,’’dedi
Avrupa Atletizm Birliği (EA) olarak 3 farklı yol koşuları düzenliyoruz diyen Marko Vasic, “Bu yarışmaları her ülkenin platformuna eklemek istiyoruz Avrupa'daki tüm koşucularla iletişime geçmek için bir sistem hazırladık. Sporcuların verilerini tutabilmek ve onların bize kolayca ulaşmasını amaçlıyoruz. Bu sayede iletişimi geliştirmek istiyoruz. Sistemimize sizler de organizasyon önerisi yapabilirsiniz. Amacımız tüm federasyonları bir araya toplayabilmek ve iletişimi artırmak,‘’diye konuştu.
Toplantı süresince katılımcılar yeni uygulamalar konusunda ve sürecin nasıl işleyeceği konusunda Avrupa Atletizm Birliği Yol Koşuları Direktörü Marko Vasic, tarafından bilgilendirildi. Yapılan sunumlar ve karşılıklı fikir alışverişler sonunda toplantı sona erdi.

 

 

 

Yayın Tarihi : 11.02.2024 11:35:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.