Haber


PARA Atletizm Milli takımından 4 madalya


PARA Atletizm Milli takımından 4 madalya

12-15 şubat 2024 tarihleri arasında Dubai de yapılan ve 70 ülkenin katıldığı Word Para Athletics Grand Prix’de 4 milli sporcumuz piste çıktı. T53’de Hamide Doğangün, F40’da  Rabia Cirit, F34’de Muhsin Kaedi ve F57 sınıfında Muhammed Khalvandi Türkiye’yi temsil ettiler. 
ALTIN MADALYA MUHAMMET KHALVANDİ’DEN GELDİ.
F57 sınıfında cirit atma branşında piste çıkan Milli atlet Muhammet Khalvandi, 49.97 ile birinci olarak altın madalya kazandı.
HAMİDE DOĞANGÜN’DEN ÜÇ ÜÇÜNCÜLÜK
T53 sınıfında piste çıkan Hamide Doğangün T53 800 metre koşusunda sıralamada üçüncü oldu. T53 100 ve T53 400 metrede ise bronz madalya kazandı. 
MUHSİN KAEDİ’DEN AVRUPA REKORU
F34 kadegorisinde yarışan Muhsin Kaedi ise cirit atmada 31.90 atarak Avrupa rekoru kırdı ve üçüncü oldu.

TAF BAŞKANI ÇİNTİMAR,’’MADALYA KAZANAN SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM,’’
Dubai'de yapılan 2024 Word Para Athletics Grand Prix yarışmaları hakkında konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Para Atletizm yarışmaları  Gençlik Spor Bakanlığı tarafından uhdemize verildikten sonra yapmış olduğumuz kamp ve çalışmalar neticesinde çocuklarımız ilk defa Dubai'de yarıştılar ve yarışmada da güzel dereceler elde ettiler. Fakat bedensel engelli sporcu sayımızın branş sayısına göre çok az olması bizi biraz eksik bıraktı. İnşallah önümüzdeki dönem sadece olimpik değil, altyapıdan ve bedensel engeli olan bütün kardeşlerimizin atletizme kazandırılarak atletizm müsabakalarında yarıştırmak ve oradan da milli takımdaki bütün kategorileri tamamlayabilmek adına bir çalışma yapacağız." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sporculara ve federasyonlara verdiğin desteğin önemine değinen TAF Başkanı Fatih Çintimar, "Hiç kimsenin bedensel engelli olmasını arzu etmeyiz ama olan arkadaşlarımızın da, özellikle deprem bölgesinde bedensel engelli olan arkadaşlarımızın diğer branşlar da olmak üzere başta atletizme başlayarak belli bir ölçüde ülkemizi temsil edebilmelerini sağlamak amacıyla bir çalışma ve çaba içerisindeyiz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bu arkadaşlarımıza ve bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yayın Tarihi : 16.02.2024 08:46:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.