Haber


Rekorlarını Bolt İle Kırıyor


Rekorlarını Bolt İle Kırıyor

Türkiye’nin en hızlı atleti sırrını açıkladı… 13 yıllık 100 metre Türkiye rekorunu egale eden ve 200 metrede de rekorun sahibi olan İzzet Safer’in başarısının ardında Usain Bolt çıktı… Genç rekortmenin yarışlara Usain Bolt’u izleyerek motive olduğu ortaya çıktı…

Birisi Türkiye’nin diğeri ise Dünya’nın en hızlı atleti. İzzet Safer ve Usain Bolt’dan bahsediyoruz. İkisinin de adı rekorlarla yan yana yazılıyor. Usain Bolt, 9.58’lik kırılması güç 100 metre ve 19.19’luk 200 metre Dünya rekorlarının sahibi…

İzzet Safer ise 21 yaşına yeni basmasına rağmen Türkiye’nin rekortmen atleti. 13 yıldır kırılamayan 100 metre rekorunu 10.38 ile kıran İzzet Safer, 200 metrede de 21.25’lik derece ile 23 yaşaltı Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Bu ikilinin yolu ise İzzet Safer’in rekorlarında buluşuyor.

“USAIN BOLT İLE MOTİVE OLUYORUM”

Milli atletimiz İzzet Safer, 100 ve 200 metrede Dünya rekorunu elinde bulunduran Usain Bolt’u örnek aldığını ve yarışlardan önce onu izleyerek motive olduğunu söyledi. Sırbistan’da yapılan Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 100 ve 200 metrede Türkiye rekoru kıran Safer, yarışmalardan önce Usain Bolt’u izlediğini ve stilini örnek aldığını söyledi. Genç atlet, 100 metrede dünya rekorunu elinde bulunduran Jamaikalı atlet Usain Bolt’un koşu stiline baktığını ve onu örnek aldığını ifade etti.

İzzet Safer, “Benim atletizmdeki idolüm Usain Bolt. Her hareketini yakından takip ediyorum. Hiçbir yarışını kaçırmıyorum. Rekor kırmamda Bolt’un büyük payı var. Onun stilini örnek alıyorum. Yarışa katılmadan önce yaptığım son şey ise Bolt’un yarışlarını izlemek. Bolt’u izleyerek motive oluyorum. Onun rakiplerini geçtiği gibi ben de rakiplerimi geçmek istiyorum ve bunu başarıyorum” diye konuştu.  Safer’in Facebook’daki hesabında da beğendiği sporcular arasında Usain Bolt en ön sırada bulunuyor.

“İZMİR’DE HEDEF SÜPER LİG”

18-19 Haziran’da İzmir’de yapılacak olan Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig Atletizm yarışmalarında ülkemizi temsil edecek olan genç atletimiz, “Ben burada 100, 200 ve 4x100 metrede yarışacağım. Geçen sene Macaristan’da ilk kez mücadele etmiştim. Orada 100 metrede 5., 200 metrede ise 4. olmuştum. Bu sene hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil edip madalya kazanmak olacak. Takım olarak Süper Lig’e çıkmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“TEMMUZ AYINA HAZIRLANIYORUM”

Olimpiyatlara katılmak için belirlenen derecelerin olduğunu ve bunu geçmek için çaba göstereceğini belirten İzzet Safer, “Olimpiyatlara katılmak için 100 metrede 10.28, 200 metrede ise 20.70’i geçmelisiniz. Ben Sırbistan’daki Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 100 ve 200 metrede Türkiye rekoru kırmıştım. Bu dereceleri geçip, olimpiyatlara katılmak istiyorum. Temmuz ayında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda bu dereceleri geçmeyi amaçlıyorum” dedi.

“OLİMPİYATLAR BENİM DE HAYALİM”

Her sporcunun hayalinin olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğuna değinen genç sporcu, “Her turnuvadan büyük tecrübeler elde ediyorum. Tabi ki her sporcu gibi benimde hedefim olimpiyatlarda madalya kazanmak. Ayrıca ben 2013 yılında ülkemizde yapılacak Akdeniz Oyunları’nı da çok önemsiyorum. Burada altın madalya kazanarak, bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum” diye konuştu.(www.gsgm.gov.tr)

Yayın Tarihi : 13.06.2011 13:01:57
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.