Haber


Sağlık Kurulu Toplandı


Sağlık Kurulu Toplandı

Sağlık-Kurulu

Türkiye Atletizm Federasyonu Sağlık Kurulu, Prof. Dr. Dr Yavuz Yıldız başkanlığında Doç. Dr. Mustafa Kürklü, Dr. Zeki Taşyürek, Dr. Kenan Çamur ve Dyt. Ebru Arslanoğlu'nun katılımı ile 24 Mayıs Cuma günü toplandı.

Toplantıya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile Genel Sekreter Nihat Doker de katıldı.

Sporcuların spor yaralanmaları sonrasında tanı, tedavi ve rehabilitasyonu sırasında nasıl bir yol izleyeceği, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda sağlık ekibi desteği ve görevlendirilmelerinin görüldüğü toplantıda; 20-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 4. Kademe Başantrenörlük Kursu ve 9-26 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan 3. Kademe Kıdemli Antrenör Yetiştirme Kursu’nda; spor yaralanmalarından korunma, sporcu içeceği ve performans, doping ve ergojenik yardım konularında, Eğitim Kurulu ile görüşerek eğitimler verilmesi planlandı.

Toplantıda ayrıca, 2013-2014 Ekim ayı içerisinde belirlenecek TAF Faaliyet Programına uygun sağlık çalışanları, sporcu, antrenör ve yardımcı personele yönelik olarak spor yaralanmalarından korunma, sporcu psikolojisi, sporcu performansı, doping ve ergojenik yardım konularında konferans, panel, sempozyum ve kursların düzenlenmesi kararına varıldı.

[flagallery gid=8 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 25.05.2013 11:43:13
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.