Haber


Salonun Devri Gerçekleşti


Salonun Devri Gerçekleşti

Ülkemizin uluslararası standartlara sahip ilk atletizm salonu Türkiye Atletizm Federasyonu’na tahsis edildi. Devir protokolü, Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey arasında törenle imzalandı.

Atletlerimizin gerek Dünya ve Avrupa Salon Şampiyonalarına gerekse pist sezonuna hazırlıklarında önemli bir yere sahip olacak İstanbul Ataköy’de yerleşik salon, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından işletilecek. Yapımı bu yıl tamamlanan ve geçtiğimiz Mart ayında Ataköy Atletizm Salonu adıyla Dünya Salon Şampiyonası’na evsahipliği yapan tesis, Londra Olimpiyatlarından sonra yeniden adlandırılmış ve “Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu” adını almıştı.

Salonun devri, Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Federasyon Genel Sekreteri Nihat Doker ve İstanbul Şubesi Direktörü Can Korkmazoğlu’nun da katıldığı törenle İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

7.500 izleyici kapasitesine sahip salon, 6 kulvarlı 200 metrelik oval ve 8 kulvarlı 60 metrelik pist ile uzun ve üçadım atlama, yüksek atlama, sırıkla atlama ve gülle atma sektörlerini barındırıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun İstanbul Şubesi de Ataköy’deki salonda çalışmalarını sürdürecek.

Yayın Tarihi : 30.09.2012 12:28:50
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.