Haber


Şampiyona Tanıtımı Büyük İlgi Gördü


Şampiyona Tanıtımı Büyük İlgi Gördü

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası tanıtım etkinlikleri Marmara Forum AVM’de yapılan basın toplantısı ile start aldı. 18 Şubat’ta Marmara Forum AVM’de kurulan etkinlik alanında yapılan basın toplantısına; Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte Milli Takım Teknik Direktörü Muharrem Or ve Milli Atletler de katıldı. Şampiyona öncesinde hem şampiyonayı tanıtmak hem de organizasyonun sevimli maskotları Tik ve Tak’ı AVM ziyaretçileri ile buluşturmak için düzenlenen tanıtım etkinlikleri kapsamında Marmara Forum AVM içine mini atletizm pisti kuruldu.

Basın toplantısında Dünya Atletizm Şampiyonası ilgili bilgiler veren Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 178 ülkeden 879 atleti İstanbul’da buluşturarak, Türkiye’nin Salon Atletizmi alanında katılım rekoru kırdığını belirtti. Türk sporseverlerin dünyaca ünlü sporcuları izleme fırsatı bulacağını söyleyen Terzi, şampiyonanın 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarına aday olan İstanbul için çok önemli olduğunu belirtti.

Marmara Forum AVM içine kurulan mini atletizm pistinde minik ziyaretçiler, eğlenceli atletizm oyunlarına ve 14 metre koşu yarışlarına katıldılar. “Şampiyonluk kürsüsü” ve “finish” temalı fotoğraf panoları ile AVM ziyaretçileri hem Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi şampiyonluk heyecanını yaşamış hem de çocuklarıyla keyifli vakit geçirmiş oldular. Marmara Forum AVM ziyaretçileri; atletizmin unutulmaz anlarını alışveriş merkezine taşıyan “Dünya Atletizminden Kareler” adlı fotoğraf sergisini de izlediler.

18-19 Şubat’ta Marmara’da başlayan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Tanıtım Etkinlikleri şampiyona yaklaşırken 3-4 Mart tarihlerinde bir kez daha Marmara Forum AVM’de yapılacak.

Yayın Tarihi : 6.03.2012 11:20:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.