Haber


Sporcu ve Hakem Sağlık Güvencesi


Sporcu ve Hakem Sağlık Güvencesi

Duyuru

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokol ile sosyal güvencesi bulunmayan sporcu ve hakemleri sağlık güvencesi altına aldı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan imzasıyla 22 Temmuz 2013 tarihinde Federasyonumuza gönderilen yazıda, 10 Nisan 2013 tarihinde imzalanan protokol ile sosyal güvencesi bulunmayan amatör sporcuların tedavilerinin yapılmasına imkân sağlandığı hatırlatılarak, yapılan ek protokol ile hakemlerin de aynı kapsama sağlandığı belirtildi.

Bu doğrultuda, “Sosyal Güvenlik Kurumunun Sağlık Yardımından Faydalanamayan Amatör Sporcuların ve Hakemlerin Sağlık Giderlerinin Teminine İlişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Arasında İmzalanan Protokol ve Bu Protokole Ek Protokolün Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar” yürürlüğe girmiştir.

Protokol kapsamında;

Tedavi giderleri karşılanacak sporcu veya hakemlerin muayene ve tedavi edilmek üzere resmi sağlık kuruluşlarına sevk edilebilmesi için,

• Kendisi, anne, baba veya eşinden dolayı sosyal güvenlik kurumunun sağlık yardımından faydalanmaması,
• Lisansının yılı içerisinde vizeli olması, gerekmektedir.
Not: Sporcu ve hakemlerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler kapsam dışıdır.

Protokolde yer alan usul ve esasların tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Protokolü okumak için Tıklayınız

Yayın Tarihi : 24.07.2013 08:11:59
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.