Haber


Sporcularımızın Dikkatine..!


Sporcularımızın Dikkatine..!

Genel Müdürlüğümüze bağlı veya özerk spor federasyonlardan lisans almış faal amatör sporculardan; herhangi bir sosyal güvenlik kurumunun sağlık yardımından faydalanmayanların sağlık giderlerinin Genel Müdürlüğümüzce karşılanması amacıyla 15.06.2004 tarihinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolün uygulanmasına yönelik usul ve esaslar belirlenerek il müdürlüklerimize gönderilmişti.

1 Ocak 2012 tarihi itibariyle herkes 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca genel sağlık sigortası kapsamında alındığından, daha önce sosyal güvencesi bulunmadığını beyan ederek protokol kapsamından faydalanan sporcularımızın da Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma Vakıfları’ na başvurarak “Gelir Tespiti” yaptırmaları gerekmektedir.

Bahse konu protokolün uygulanmasına yönelik daha önce yayınlanmış olan “Sporcuların Sağlık Giderlerinin Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar” ile bu esaslarda değişiklik yapan genelgelerin tümü 5510 sayılı kanun doğrultusunda yapılması gereken değişiklikler nedeniyle yürürlükten kaldırılmıştır. Yerine “SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN SAĞLIK YARDIMINDAN FAYDALANAMAYAN AMATÖR SPORCULARIN SAĞLIK GİDERLERİNİN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR” genelgesi düzenlenerek uygulamaya konulmuştur.

SGK Sağlık Yardımından Faydalanamayan Amatör Sporcuların Sağlık Giderlerinin Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar İçin Tıklayınız…

 

Hasta Sporcunun Muayene İsteği Formu İçin Tıklayınız

Yayın Tarihi : 3.02.2012 11:33:40
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.