Haber


Sporun Zirvesinde Dünya Salon Atletizm Konuşuldu


Sporun Zirvesinde Dünya Salon Atletizm Konuşuldu

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin bu yıl 49’uncusunu düzenlediği Sporun Zirvesi Semineri Antalya Clup Sera Hotel’de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Antalya Valisi, Antalya Belediye Başkanı, ve 280 medya temsilcisi ile Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Direktörü Can KORKMAZOĞLU, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat DOKER ‘de seminerde hazır bulundular.

Güven Göktaş’ın moderatörlüğünü yaptığı seminer ebedi önderimiz Atatürk, silah arkadaşları, aramızdan ayrılan üyelerimiz ile geçtiğimiz hafta yaşama veda eden eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ülkemizin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis ve genç kayakçı Aslı Nemutlu için yapılan saygı duruşu ile başladı, ardından İstiklal Marşımızın söylendi.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Esat Yılmaer, seminerin amaçlarını katılımcılarla paylaştı, ardından kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akay, seminerin Antalya’da yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış bölümünde son sözü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç aldı.

Bakan Kılıç, yeniden yapılanan bakanlığının yapısı ile ilgili bilgiler verdi. Toplamda 22 yeni stadın ülkemiz sporunun hizmetine sunulacağını açıklayan Bakan Kılıç, yüzme havuzu olmayan 18 ilimize yapılacak tesislerle ülkemizde havuzu olmayan ilin kalmayacağını, ayrıca 60 ile gençlik merkezlerinin yapılacağı müjdesini verdi mart ayında İstanbul da yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonasının salonunun zamanında bitirileceğini ve zamanında başlayacağını söyledi.

İstanbul Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Genel Direktörü Can KORKMAZOĞLU salonla şampiyonayla ilgili sunum yaparak, yapılanlarla ilgili genel açıklamalarda bulundu. Salonun yarışmaya hazır olacağını vurgulayan KORKMAZOĞLU, 27-29 Ocak’ta Türkiye Salon Şampiyonası ile 18 Şubat’ta da Balkan Şampiyonası’nın burada yapılacağını belirtip, kış sezonunun en büyük atletizm olayı olacağına işaret eden 2012 İstanbul Direktörü Olimpiyat öncesi çok sayıda ünlü atletizm sporcunun kendilerini denemek için önemli bir fırsat yakalayacaklarına da işaret etti.

178 ülkeden 879 atletin 700 civarında idarecinin toplamda 1600 civarında ön kayıt yapıldığına dikkat çeken Korkmazoğlu bu sayının rekor olduğunu, Valencia’ya 147 ülke geldiğini, Pari’e ise 712 atlet katıldığını vurguladı ve şampiyonanın 180 ülkede canlı yayınlanacağını söyledi. IAAF Yönetim Kurulunun İstanbul’da toplantı yapacaklarını, IAAF’ın 100 yıl kutlamalarının İstanbul’da yapılacağı, salonda 5040 seyirci koltuğu, 900 VIP Koltuğu, 900 medya mensubunun olacağını, çok ünlü atletlerin kayıtlarını yaptırdıklarını, 6 kulvarlı 200 mt. oval pist, 8 kulvarlı 60 mt. Düz pist olduğunu, 4000-5000 civarında yabancının şampiyonayı izlemek üzere İstanbul’a geleceğini, bugüne kadar yabancıların internet üzerinden 2100 bilet aldığını, Türkiye de biletlerin biletix üzerinden alabileceklerini, basın mensuplarının akreditasyon işlemlerini 10 Şubat 2012 tarihine kadar yaptırmalarını söyledi.

Oyunların maskotunun ise kedi-köpek olduğunu, isimlerinin de TİKTAK olduğunu belirtti. Kedi-Köpeğin dayanışmasını vurgulamak istediklerini söyledi.

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri ve EYOF Genel Koordinatörü Nihat DOKER  ise TSYD Genel Başkanı Esat YILMAER ‘ e  EYOF un organizasyonuna yönetimiyle, personeliyle vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı , oyunların Hatıra Madalyasını takdim ederek teşekkür etti.

Başkanlığını Attila Gökçe’nin yaptığı “2012’den 2020’ye Olimpiyat Yolculuğu” konulu ilk oturum başladı. Oturuma konuşmacı olarak İngiltere Büyükelçiliği Danışmanı Peter Spoor, TMOK Başkan yardımcısı Türker Arslan ve İOOHDK Genel Direktörü Yalçın Aksoy katıldı.

Oturum Başkanı Atilla Gökçe kısa bir konuşmanın ardından Peter Spoor’a ilk sözü verdi. Spoor sunumunu Türkçe yaptı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına İngiltere olarak nasıl hazırlandıklarını, bu süreçte neleri amaçladıklarını anlattı, ardında hazırlanan bir tanıtım filmi izlendi.

İkinci konuşmacı Türker Arslan Türkiye’nin Olimpiyat hikâyesini anlattı. Olimpiyata talip olmanın koşulları konusunda düşüncelerini izleyenlerle paylaştı.  Son sözü alan Yalçın Aksoy ise geçmişte Olimpiyatları neden alamadık sorusuna karşı düşüncelerini anlattı, edinilen tecrübeler ışığında 2020 İstanbul için umutlu olduğunu söyledi. Oturumun sonunda katılımcıları derneğimizin şiltleri verildi.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde

SPORCU GÖZÜYLE

Öğleden sonraki ilk oturumun başlığı “Sporcu Gözüyle” olarak belirlenmişti. Başkanlığını derneğimizin Uluslararası İlişkiler Sekreteri Murat Ağca’nın yaptığı oturuma 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi cimnastik dalında temsil etmeye hak kazanan ilk sporcumuz Göksu Üçtaş, Cirit atmada Dünya 5’incisi atletimiz Fatih Avan, Dünya üçüncüsü okçumuz Natalie Nasaridze, milli voleybolcu Polen Uslupehlivan, ve Taekwondo Dünya Şampiyonu Servet Tazegül katıldı. Murat Ağca’nın sırasıyla söz verdiği sporcularımız kendileri ve olimpiyatlar konusundaki düşüncelerini açıklama fırsatı buldu.

Fatih AVAN, Olimpiyatlara bir plan dahilinde hazırlandıklarını, antrenörünün kendisi için bir şans olduğunu, , Genel Müdürlük ve Federasyonun her zaman kendilerine iyi imkanlar sunduklarını, hiçbir eksiklerinin olmadığını,  muhakkak bu kez madalya kazanacağını ama rengini kestiremediğini, medya mensuplarının amatör sporlara da yeterli alanı gazetelerinde ayırmalarını, kazanılan bir başarıdan sonra gazete sayfalarında kendilerini göremeyince olumsuz etkilendiklerini, ama bunun tersi olduğunda daha çok gençin, çocuğun diğer sporlara da yönelmelerine vesile olacaklarını, futbol da ünlü sporcuların yerini dolduracak sporcular gelebileceğini ama atletizm ve bunun gibi bazı sporlarda bunun çok zor olduğunu, kendisinin atletizmi bırakması durumunda aynı yeteneklerde bir başka cirit atan sporcu bulunmadığını vurguladı,

Galatasaray’ın Fenerbahçe’li bir sporcu olarak kendisine ödül vermesine ise çok şaşırdığını söyledi ve bu ödülün hayatında önemli bir yeri olacağını ve bu ödülü unutamayacağını söyledi. Olimpiyat çalışmalarımız çok iyi  gidiyor bizi takip edin dedi.

Yayın Tarihi : 21.01.2012 18:08:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.