Haber


TAF Başkanı Fatih Çintimar, ‘’Dünya Atletizm’ine ev sahipliği yapacağız’’


TAF Başkanı Fatih Çintimar, ‘’Dünya Atletizm’ine ev sahipliği yapacağız’’

21 Nisan’da Antalya EXPO2016 alanında gerçekleştirilecek olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Lansmanı gerçekleştirildi.
Kepez Belediyesi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen basın lansmanına Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Arif Alpkılıç, Milli sporcular Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz katıldılar.
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Büyükler Kadın ve Erkek 20 km, U20 Kadın ve Erkek 10 km, ayrıca Olimpiyat Oyunları programına ilk kez 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na dahil edilecek olan Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş yarışmasının da düzenleneceği bilgisi verildi. 20 km branşı için ilk Olimpiyat kotalarının bu yarışma ile verileceği ifade edildi. Olimpiyatlarda 25 takımın katılım göstereceği Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş branşında yarışacak ilk 22 takım Antalya’da yapılan şampiyona sonrası belirleneceği belirtildi.
Antalya’nın Olimpiyat Oyunları’na giden önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Vali Şahin; “Antalya’mız Türkiye’nin ve dünyanın çok gözde bir şehri, adeta mücevheri. Onu her fırsatta tanıtmak bizim görevimiz bu konuda kültürü, sporu, sanatı mümkün olan her fırsatı değerlendiriyoruz.’’dedi
Bu yıl Olimpiyat yılı, Paris’te yapılacak olan Olimpiyatların heyecanı dünyanın bütün sporcularını sarmış durumda. Bunun en önemli ayaklarından bir tanesini de Antalya’da gerçekleştireceğiz. Olimpiyatlara en yüksek kota veren iki organizasyondan birini Nisan ayında Antalya’mızda gerçekleştireceğiz. Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası’na 100 gün kaldı. Bu sürece emek veren ve vermeye devam edecek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Batman Petrolspor’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Türk sporu için özellikle amatör branşlar için çok önemli hizmetler yapıyorlar. Nitekim şu anda Milli Yürüyüş sporcularımızın önemli bir kısmını Batman yetiştirdi. Her türlü tebriği ve takdiri Türkiye Petrolleri hak ediyor. Kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum.” 

Antalya / Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, ‘’Antalya’nın kendi tarihi açısından son derece önemli bir gün, çok anlamlı ve önemli bir etkinliğin tanıtımında olmaktan çok mutluyum.’’dedi 
Antalya dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Tütüncü, antik çağların merkezi. Öne çıkan birçok önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bugünde dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Nisan ayında tüm dünyanın gözü burada olacak. Sporcularımızın başarılarıda buradan dünyaya duyurulacak olmasından dolayı mutluyum,’’diye konuştu

TAF başkanı Fatih Çintimar, ‘’Yürüyüş branşımız son on yılda dünya ve Avrupa şampiyonalarında 30 madalya alan bir branşımızdır. Bugün burada dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağımız organizasyon için toplandık. Her ne kadar ülkemizde atletizmin dalları pek bilinmiyorsada, sırıkla atlamadan yüksek atlamaya, cirit atmaya, üç adım atlamaya, maratondan yürüyüşe kadar bütün branşlarda, hem olimpiyat kotaları ve madalyaları alma hedefi ile çalışmaktayız. Biz nisan ayında dünya atletizmine ev sahipliği yapacağız. Bu çocuklarımızı yetiştiren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Olimpiyatlar öncesi Yürüyüş dünya şampiyonası ve Bahamadaki organizasyonda 70 civarında kota verilecek. Ev sahipliği yapacağımız bu şampiyona bizim için çok önemli. 23 takım burada kota alacak. İnşallah 2 kota alacağız ve olimpiyatlara gideceğiz,’’diye konuştu.

 

 

Yayın Tarihi : 12.01.2024 17:38:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.