Haber


TAF Başkanımız Fatih Çintimar, ‘Şampiyonlara Vefa Gecesi’ne katıldı


TAF Başkanımız Fatih Çintimar, ‘Şampiyonlara Vefa Gecesi’ne katıldı

kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, uluslararası turnuvalarda madalya kazanan sporcular adına, Şampiyonlara Vefa Gecesi düzenledi. Şampiyon sporculara 2 milyon TL ödülün verildiği geceye sporcu ve yakınlarının yanı sıra Federasyon Başkanları, spor adamları ve bürokratlar da katıldı.
“SALON ŞAMPİYONLARLA DOLU”
Vefa Gecesine katılan federasyonlar adına söz alan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, “Kocaeli sadece bugün değil, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığım dönemde gıpta ile baktığım, federasyon başkanlığı dönemimde de hemen her yıl mutlaka bir organizasyonuna iştirak ettiğim bir şehir” dedi. Başkan Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kocaeli ekonomik olarak ne kadar büyükse, sporda da o kadar büyük bir şehir. Türkiye'de böyle bir salonu şampiyon sporcu ile dolduracak bir elin parmakları kadar şehir vardır, onların başında da Kocaeli gelir. Bu hizmeti veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Federasyon Başkanlarımıza ve temsilcilerine, antrenörler ve kulüplere, tabii ki bunu koordine eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya verdiğiniz destek çok değerli. Spor camiası adına her zaman yanınızda olacağımızı ifade ediyoruz.”
“ŞAMPİYON SPORCULAR YETİŞTİRİLECEK”
Geceye katılanlara, “Sporun başkenti Kocaeli. Başkente hoş geldiniz” diye seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, şunları söyledi: 
“Pandemi ve depreme rağmen şehrimizde son 5 yılda 27 antrenman ve futbol sahası, 4 yarı olimpik yüzme havuzu, 204 okula basketbol ve voleybol sahası yaptık. Spor Destekleme Programı ile amatör kulüplerimize 500 milyon TL destek sağladık. İyi bir olimpiyat sporcusu yetiştirmek için en az 10 yıllık emek gerekiyor. Sporcular da bu işe kendilerini adamalı ki başarı gelebilsin. İnşallah bu yaklaşımla beraber Kocaeli, Türkiye'ye şampiyon sporcular yetiştirme konusunda çok daha güçlü şekilde yarışmaya devam edecek. Kentimizde çok daha fazla spor organizasyonları yapılacak ve örnek olunan bir spor başkenti olacak.” 
MADALYA KAZANANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Uluslararası şampiyonalarda kürsüye çıkan 18 branştaki sporculara ödülleri, B. Belediye Başkanı Büyükakın, Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şehin ile Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz verdi.  Vefa Gecesi, spora hizmetlerinden dolayı eski spor adamlarına verilen plaketlerin ardından sona erdi.

 

Yayın Tarihi : 21.02.2024 22:58:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.