Haber


TAF'tan salgın önleme komitesi değerlendirmesi


TAF'tan salgın önleme komitesi değerlendirmesi

Dünya Atletizm Birliği'nin (World Athletics) uluslararası federasyonlarla birlikte oluşturduğu Uluslararası Yarışma Sağlığı Komitesi (IIRM) grubunun getirdiği öneriler, TAF'ın web üzerinde yaptığı mini toplantıda değerlendirildi.  Türkiye Atletizm Federasyonu, geçtiğimiz hafta World Athletics'in kürek, kayak, triatlon, bisiklet ve paralimpik federasyonlarıyla birlikte oluşturduğu dayanıklılık sporlarında geniş katılımlı yarışmalara dair ön görüşmeyi değerlendirdi. Online olarak yapılan değerlendirme toplantısında TAF Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Aylin Çeçen Aksu, Başkan Fatih Çintimar, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız ve Başkan Vekili Yasin Taş'a konuyla ilgili detayları anlattı. Görüşmede hem COVID-19 salgınının yakın geleceğine dair projeksiyon yapıldı, hem de TAF'ın olası gelişmelere göre hazırladığı üç ayrı plan üzerine konuşuldu. İlk geniş toplantısını bu hafta yapması planlanan Uluslararası Yarış Sağlığı Komitesi'nin (IIRM) oluşturduğu Salgın Önleme Birimi'nin dört temel hedefi şu şekilde saptandı:

  • Geniş katılımlı etkinliklerde hastalığın yayılmasını önlemek için öneriler paketi yayınlamak
  • Yarış sahipleri ve federasyonlara yönelik acil eylem, beklenmedik durum ve etki azaltma planı gibi yönlendirici kılavuzlar hazırlamak
  • Organizatörler ve spor federasyonlarına COVID-19 ve gelecekte buna benzer yaşanabilecek salgınlar sonrasında normale dönüş planlaması önerileri sunmak
  • COVID-19'u yenen hastaların veri analizleriyle birlikte bu kişilerin dayanıklılık sporları özelinde performanslarını ölçerek yeni bir hastalık ve sakatlık problemi yaşayıp yaşamadıklarını incelemek.
 

Yayın Tarihi : 21.04.2020 11:02:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.