Haber


TARİHİ BAŞARI..!


TARİHİ BAŞARI..!

Atletizm Olimpiyat takımı sporcuları, antrenörleri, yöneticileri, doktorları, masörleri ve başkanıyla tribündeki yerlerini almış, başlayacak yarışın saatini bekliyorlar ve herkes birbirine bu sefer gelecek diyor ve ekliyordu,"İNŞALLAH”

Tüm ekip, arkadaşlarını seyretmek, desteklemek için zamanı iple çekiyorlardı. Ama kimse böylesine tarihi başarıya ortak olacağını, Türk spor tarihine altın harflerle yazılacak bir başarıya ve cumhuriyet tarihinin Olimpiyattaki ilk altın madalyasının ve gümüş madalyasının bir arada geleceğini hiç düşünemiyordu!

Yarış başladığında ilk tur yavaş geçmişti. İki sporcunun da antrenörü yan yana sporcuları önlerinden geçerken onlara bağırıyor ve el işaretleriyle bireyler anlatmaya çalışıyorlardı.

Son tura girildiğinde Türk ekibi tribünlerden ayağa fırlamış herkes bağırıyor, seslerini sporcularına yetiştirmeye çalışıyorlardı, sanki duyulacakmış gibi…

Yarış bittiğinde herkes birbirine sarılıyor, ağlıyor, sevinç gözyaşları tribünde oturan diğer ülke seyircilerini de duygulandırıyor, onlarda ayakta atletlerimizi alkışlıyorlardı…

 O anı kâğıtlara dökmek, anlatmak hiç kolay değildi. İlk Modern Olimpiyatların yapıldığı Atina’da 1896 yılından beri Türkiye ilk kez bir altın madalya kazanıyordu ve aynı yarışta gümüş madalya da yine bir Türk atletin oluyordu...

Sporcularımızı ve Federasyon Başkanını herkesten önce Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, TRT aracılığıyla canlı yayına bağlanıp ilk arayan ve tebrik eden oluyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN arayıp tebriklerini ilettiler.

Görsel ve yazılı medyanın temsilcileri de, Aslı ve Gamze' nin tarihi başarısını seyredenler olarak çok mutluydular, onların duygularını öğrenmek ve resim almak için dakikalarca beklediler.

Atletizm Federasyonu olarak, sporcularımıza gönüllerinden sevgi ve başarı dileklerini gönderen herkese bizde teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi : 11.08.2012 08:49:51
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.