Haber


Tarık’tan Gümüş, Gülcan’dan Bronz


Tarık’tan Gümüş, Gülcan’dan Bronz

Akdeniz-Oyunları-3.gun

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarının üçüncü gününde sporcularımız 3 madalya ile pistten ayrıldı. Tarık Langat Akdağ gümüş, Gülcan Mıngır ve erkekler 4x100m bayrak takımımız bronz madalya kazandı.

İlk iki günü 9 madalya ile kapatan milli sporcularımız, ikinci gün yarışmalarının ardından bu sayıyı 12’ye çıkardı.

Günün ilk madalyası 3000 metre engellide Gülcan Mıngır’dan geldi. Türkan Özata ile birlikte yer aldığı yarışa iyi başlayan Gülcan, 2000 metre geçilirken ikinci sırada yer alıyordu. Faslı ve Cezayirli rakiplerinin atağı karşısında temposunu korumaya çalışan milli atlet, varış çizgisine üçüncü geldi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa şampiyonu ve Türkiye rekortmeni Gülcan, Akdeniz Oyunları’nda ilk madalyasını kazandı.

1400 metre geçilirken lider durumda bulunan Türkan Özata ise temposunu kaybedince Faslı Salima Elouali Alami liderliği aldı. Ancak son 100 metrede Cezayirli Amine Betiche atağa kalktı ve rakibini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Türkan ise yarışı beşinci tamamladı.

Tarık’tan Gümüş Madalya

Erkekler 3000 metre engelli finalinde ülkemizi temsil eden Avrupa ikincisi Tarık Langat Akdağ, ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Yarışa iyi başlayan milli atlet, son turda Tunuslu Amor Ben Yahia’nın artan temposuna karşılık veremeyince üçüncü sıraya kadar düştü, ancak son 100 metredeki atağıyla varışa kişisel en iyi derecesini yaparak 8:20.08’de geldi ve ikinci oldu.

Tarık böylece Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarında ülkemize beşinci gümüş madalyayı kazandırdı.

4x100'de İkinci Bronz

Günün son madalyası ise erkekler 4x100 metre bayrak takımımızdan geldi. 3 ülkenin yer aldığı yarışta bayrağımızı İsmail Aslan, Ferhat Altunkalem, İzzet Safer ve Umutcan Emektaş taşıdı. 42.82 ile yarışı tamamlayan takımımız, 39.06 ile İtalya’nın altın madalya kazandığı mücadeleden bronz madalya ile ayrıldı.

4x100m bayrak takımımız, 2009 Pescara’dan sonra Mersin’de de bronz madalya kazandı.

Yayın Tarihi : 28.06.2013 18:39:10
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.