Haber


Tek Hedef Süper Lig


Tek Hedef Süper Lig

Atletizmde en güçlü kadro Süper Lig'i istiyor... Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları hafta sonunda İzmir'de başlıyor, Milli Takım Süper Lig'i hedefliyor...

GSGM BASIN - Ege'nin incisi İzmir hafta sonunda çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

Atletizmde, Türkiye için tarihi önem taşıyan Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları 18-19 Haziran'da İzmir'de gerçekleştirilecek. 12 ülkenin katılımıyla yapılacak organizasyonda ilk 3 sıra içinde yer alan ülkeler Atletizmin Süper Ligi'ne yükselecek.

Türkiye, tarihinde ilk kez Süper Lig'e bu kadar yaklaşmış durumda. Atletizmde üst üste gelen başarılar ve yarışların İzmir'de yapılacak olması beklentileri arttırmış durumda. Milli atletlerimiz de tarihte ilk defa Süper Lig'e yükselmek için sonuna kadar mücadele edecekler.

Bu isimlerden birisi de Halil Akkaş...

Son olarak 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3000 metre finalinde bronz madalya kazanan milli atlet Halil Akkaş formda olduğunu da kanıtlamış oldu. Milli atletimiz, "Tek hedefimiz Süper Lig" diyor...

"EN İYİ KADROMUZLA KATILIYORUZ"

Son dönemde atletimzde bir yükselişin içine girdiklerini belirten şampiyon atlet, "Yarışmalara bugüne kadarki en güçlü kadromuzla katılıyoruz. Bol rekorlu bir sezonun ardından çok önemli bir şampiyonaya çıkacağız. Tek hedefimiz Süper Lig. İlk 3 sırada yer alarak Süper Lig'e yükseleceğimize inanıyoruz. Bayanlar ve erkekler bir arada Süper Lig özlemini dindirmek istiyoruz. Bayanlar ve erkeklerin beraber yarışması bizim için avantaj. Birlikte toplayacağımız puanlar bizi bir üst lige çıkaracaktır" dedi.

"TAM PUAN KAZANDIRACAĞIM"

İzmir'de 3000 metre engellide piste çıkacak olan Halil Akkaş, "Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın ardından ufak bir sakatlığım vardı. Bu yüzden Cezmi Or müsabakalarında kendimi riske etmedim. İzmir'de yarışı en önde bitirip ülkeme tam puan kazandırmak istiyorum. Yarışta en ciddi rakiplerim Finlandiya, Belçika ve Norveçli atletler olacak. Bu ülkelerin atletleri çok kaliteli ancak hiçbirisi benim yaptığım en iyi derecelere ulaşamadı. Avrupa Şampiyonası'nda aldığım madalyadan sonra rakiplerim benden daha çok çekinecek. Ben ise daha rahat olacağım. Seyirci avantajını da kullanarak ipi en önde göğüslemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HEDEFİM 2012"

En büyük hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda final koşmak ve Türkiye'ye madalya kazandırmak olduğunun altını çizen Halil Akkaş, "İzmir'deki turnuva, Dünya Şampiyonası için de bir gösterge olacak. Çok güzel bir zamanda yapılıyor. Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece ile madalya kazanmak istiyorum. En büyük hedefim ise 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmak ve burada madalya kazanarak tarihe geçmek" diye konuştu.

ÖNCE MADALYA SONRA EVLİLİK

Spordan başka bir şey düşünmediğini ifade eden 28 yaşındaki atlet, evliliği ise şu an düşünmüyor. Halil Akkaş, "Benim için varsa yoksa spor. Öncelikle en büyük madalyaları boynuma geçirmek istiyorum. Evlilik ise madalyalardan sonra gelecek" diyerek sözlerine nokta koydu. 

Yayın Tarihi : 16.06.2011 19:33:44
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.