Haber


Terzi ve Lewıs Tekrar Bir Arada


Terzi ve Lewıs Tekrar Bir Arada

 

16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan Avrasya Maratonu’nun sponsoru Nike firması, dokuz Olimpiyat altın madalyasına sahip ABD’li yaşayan efsane Carl Lewis ile maratonda Türkiye rekorunu halen elinde bulunduran Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’yi kıtaları birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü’nde buluşturdu.

 

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nun organizasyonunu üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, iki yıldızı önce 16 Ekim’de onbinlerin bir kez daha kıtadan kıtaya koşacağı Boğaziçi Köprüsü’nde, daha sonra ise basın toplantısı için Feriye Lokantası’nda ağırladı.

“Türkiye’nin yeni nesil atletleri umut veriyor”

 

Amerikalı efsane atlet Carl Lewis toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve spora katılımı artıran Avrasya Maratonu’na destek vermenin hem kendisi hem de Nike için son derece önemli olduğunu belirtti. Olimpik bir atlet olarak kendisini fiziksel aktivite ve sağlıklı bir hayat tarzıyla hayat koşullarını geliştirmeleri için gençlere ve yetişkinlere destek olmaya adadığını söyleyen Lewis, herkesi dünyanın en etkileyici yerlerinden biri olan Boğaz Köprüsü’nde koşma keyfini yaşamaya davet etti. Lewis sözlerini şöyle sürdürdü: “Beş Amerikan Olimpik Takımı’nın bir parçasıydım ve yarışların ülkeler ve insanlar arasında nasıl bir enerji yarattığına şahit oldum. Umarım İstanbul yakın gelecekte Olimpiyat oyunları için seçilir. Türkiye’nin atletleri ile tanıştım, yeni jenerasyon çok umut vaat ediyor. Umarım Türkiye 2012 Olimpiyat Oyunları’ndan birçok madalya ile döner.”

 

 

Terzi, Lewis’e sürpriz yaptı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, yaptığı açıklamada, Carl Lewis gibi önemli bir atletle yan yana bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Burada otururken tüylerim diken diken oluyor. Sporcu olarak bulunduğum 1984 Los Angeles ve 1988 Seul Olimpiyatları'nda Carl Lewis'i bizzat izleme ve alkışlama imkanı buldum. Şimdi bir federasyon başkanı olarak onu ülkemizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Son 3 yıldır gümüş kategori olarak koşulan Avrasya Maratonu'nun altın kategoriye yükselmesi için harcanan çabalara da değinen Terzi, “Şimdi altın kategoriye çıkması için çalışılıyor. Tabi bunun bazı kriterleri var. Yerine getirilmesi için büyük özveride bulunuluyor. Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olarak Avrasya Maratonu altın kategoriye çıkmalı” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının sonunda bir sürprizi bulunduğunu aktaran Mehmet Terzi, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nın açılış töreninde Carl Lewis ile çektirdiği fotoğrafı bulunduğunu söylerken, “Şimdi o fotoğraftan iki adet yanımda getirdim. Birini Carl Lewis'e vereceğim. Diğerini de benim için imzalarsa çok mutlu olurum” diyerek isteğini gerçekleştirdi.

 

10001 numara Carl Lewis’in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Carl Lewis gibi bir efsanenin İstanbul'da olmasından duyduğu mutluluğu aktararak, Lewis'in 100 metre, 200 metre ve uzun atlamada birinci olduğu 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nı çok iyi hatırladığını anlattı.

 

Avrasya Maratonu'nun İstanbul için çok büyük bir değer olduğunu anlatan Ertekin, Carl Lewis'in burada olmasını da önemli bir şans olarak gördüklerini söyledi.

 

Ertekin, toplantının sonunda Carl Lewis'e, Avrasya Maratonu’nun “10001” ngöğüs numarasını takdim etti.

Yayın Tarihi : 10.10.2011 13:58:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.