Haber


TMOK ve P&G'den 30 sporcuya Olimpiyat desteği


TMOK ve P&G'den 30 sporcuya Olimpiyat desteği

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye’de 30. yılını kutlayan P&G, 2014 yılı sonunda başlattıkları Olimpik Anneler projesini, 2020 yılına kadar devam edecek bir Olimpiyat yolculuğuna dönüştürüyor.
30. Yılda 30 Sporcuya Destek Projesi kapsamında Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılma şansı bulunan 30 sporcu ve anneleri desteklenerek hikayeleri iletişim ekranlarına taşınacak, böylece Türkiye’de daha fazla çocuğun spor yapması ve annelerin de çocuklarını spora yönlendirmesi sağlanacak.
9 Mayıs 2017 tarihinde, Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül; badminton, eskrim, judo, bisiklet, pentatlon, okçuluk, yelken gibi Olimpik spor dallarında yarışan milli sporcularımız ve cimnastikte Olimpiyat efsanesi Nadia Comaneci’nin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında duyurulan proje sayesinde, Türkiye çapında spora olan ilginin artması ve Olimpik kültürün yaygınlaşması hedefleniyor.
TMOK Başkan Yardımcısı ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, yaptığı açıklamada "Annelerin çocuklarını spora teşvik etmelerine destek olmak amacıyla P&G ile başlattığımız Olimpik Anneler projesi ve 30 sporcumuza verilecek bu destek ile Türkiye’de spor kültürünün yaygınlaştırılacağına ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise açıklamasında; “2012 yılında Türkiye’de, değerli iş ortağımız TMOK ile başlattığımız Olimpik Harekette yeni bir adım atıyor ve Türkiye’deki 30’uncu yılımızı kutladığımız bu yıl, Olimpiyat Oyunları’nda yarışmaya aday 30 sporcumuza ve bu sporcuları büyük bir özveri ile yetiştiren annelerine desteğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2014 yılında başlattığımız Olimpik Anneler projemizde bu yıl, geleceğin 30 Olimpiyat şampiyonuna ve annelerine destek vererek gençlerimize spor konusunda ilham vermeyi hedefliyoruz. Rio 2016’da bizlere Olimpiyat altın madalyası gururu yaşatan Taha Akgül gibi azimli gençlerimizin başarılarının anlatılmasının Türkiye’de spor ve Olimpiyat kültürünün yaygınlaştırılması açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” ifadeleini kullandı.

Yayın Tarihi : 12.05.2017 00:25:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.