Haber


Trabzon Yarı Maratonu yapıldı.


Trabzon Yarı Maratonu yapıldı.

Ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan doğal afet sebebi sebebiyle,  28 Ekim 2023 tarihine ertelenen Trabzon Yarı Maratonu yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında 43'üncü Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu. Koşulan maratonu erkeklerde Kenyalı Meshack Kimutai Kıbıl, kadınlarda Kenaylı Ivyne Lagat kazandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, bu yıl “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Koşuyoruz” sloganıyla koşuldu. Yarışlar kapsamında ilk olarak Yenimahalle Devlet Sahil Yolu Caddesi Şehit Asteğmen Coşkun Davulcu üst geçidi altında halk koşusu başladı. Ardından Çocuk Koşusu, 10 km ve 21 km Yarı Maraton Koşusu ile Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun startını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar birlikte verdiler.

 

Trabzon Yarı Maraton’da dereceye giren sporcular şu şekilde;
 
10 KM erkekler koşusunda
1. Fetene Alemu Regesa
2. Giorgi Lomidze
3. Hakan Çoban
10 KM kadınlar koşusunda
1. Nataliya Mamaeva
2. Tuğba Haytaoğlu
3. Tuğba Akın
21 KM erkekler koşusunda
1. Meshack Kimutai Kıbıl
2. Üzeyir Söylemez
3. Daviti Kharazıshvilidavit
21 KM kadınlar koşusunda
1. Ivyene Jeruto Lagat
2. Dilek Öztürk
3. Zuhal Ulaş
Halk koşusunda erkekler
1.Emrah Öztürk
2.Bekir Doğan
3. Sergei Milykh
Halk koşusu kadınlar
1. Emel Sağlam
2. Melek Taş
3. Sıla Akan
 

 

 

Yayın Tarihi : 28.10.2023 23:07:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.