Haber


TSYD Ankara'dan Tokyo için Medya Günü


TSYD Ankara'dan Tokyo için Medya Günü

TSYD Ankara Şubesi'nde Tokyo Olimpiyatları için düzenlenen medya günü Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, TMOK ve federasyon yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, olimpiyatlarda Türk takımını her yarışta destekleyeceğini belirtti. Kazuhiro, "Olimpiyatlara sadece 38 gün kala, etkinliğin ivmesi artıyor. Hepinizin bildiği gibi Tokyo Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında, Tokyo Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Önceliğimiz güvenli ve emniyetli ortam sağlamaktır. Yeni koronavirüsü yenmek için küresel birliğin bir kanıtı olarak, Türkiye ve Dünyada insanlara cesaret ve umut veren bir etkinlik olacağına inancım tamdır. Aynı zamanda bu Olimpiyatlar dünya danışması sembolüdür. Büyük Doğu Japonya Depremi'nin Onuncu yıl dönümünde, "Yeniden Canlanan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları" olarak da adlandırabileceğimiz bu oyunlar Japon halkı için çok önemli bir fırsattır. Sporcuların çabalarına saygı duyuyorum. Başarıları tüm dünyada heyecan uyandıracak. Türk takımını her yarışta Türk halkıyla birlikte desteklemek ve heyecanı paylaşmak istiyorum" diye konuştu. Organizasyonun ev sahibi olan TSYD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Ata, tüm misafirlerine ayrı ayrı teşekkür ederken, Olimpiyatlar'da Türkiye'nin güçlü bir takımla olacağını ve yarışmaları heyecanla beklediklerini vurguladı. Medya gününe Türkiye Atletizm Federasyonu'nu temsilen Başkan Vekili Yasin Taş ve Genel Sekreter Halil Akkaş katıldı.

Yayın Tarihi : 15.06.2021 16:57:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.