Haber


TUNUS SPOR GENEL MÜDÜRÜ'NDEN ZİYARET


TUNUS SPOR GENEL MÜDÜRÜ'NDEN ZİYARET

Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Riadh Azaizez ve beraberindeki heyet, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı makamında ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 28 Kasım 2012 tarihinde imzalanan 'Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği' anlaşması kapsamında Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Riadh Azaizez ve beraberindeki heyet, spor tesislerinin yapımı ve bakımı alanında Türkiye'nin deneyimlerini yakından görmek için Ankara'ya geldi. Tunus heyetinde Spor Genel Müdürü Riadh Azaizez'in yanı sıra Tesisler ve Ekipman Müdürlüğü Başkanı Taher Chedly ve Tesisler ve Ekipman Müdürlüğü Üst Düzey teknisyeni Mohammed Hannachi de yer aldı.

5 günlük Türkiye ziyaretleri kapsamında Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bir araya gelen Tunuslu heyet, Baykan'dan ülkemizdeki spor organizasyonları, yapılan ve yapımı devam eden tesisler hakkında bilgi aldı. Tunus Spor Genel Müdürü Riadh Azaizez, Mersin'in 17. Akdeniz Oyunları'nda muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getirerek, "17. Akdeniz Oyunları tam anlamıyla muhteşemdi. Yapılan açılış ve kapanış törenlerinin yanı sıra, organizasyon anlamında da her şey çok güzel geçti. Ayrıca 18 ay gibi kısa bir sürede inşa edilen spor tesisleri bizleri hayran bıraktı. Bu anlamda bu ziyaretimizde Siz'lerin tesis anlamındaki deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da, "Mersin'deki tesisleri yetiştirebilmek için gece-gündüz demeden çalıştık. Her şeyin mükemmel olması için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Tesis anlamında ülkemiz son yıllarda büyük bir atılım içinde. 2013 yılında 789 spor tesisi inşasına başladık ve bunlardan 213 tanesini Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla toplu açılışını gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde de  çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Tunus Spor Genel Müdürü Riadh Azaizez birbirlerine hediye takdim etti. Tunuslu heyete daha sonra Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk tesislerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Heyet, yarın Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesisleri incelemek üzere Mersin'e gidecek.

Yayın Tarihi : 7.05.2014 15:35:29
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.