Haber


Türk Atletizminin Yıldızları Maraton Fuarı’nda


Türk Atletizminin Yıldızları Maraton Fuarı’nda

MARATHON EXPO 2011

33. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, Marathon EXPO 2011, 13 - 15 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir. Maraton, 15 Km ve 8 Km katılımcılarının, göğüs numaralarını, zamanlama çiplerini ve yarış tişörtlerini alabilmeleri için Maraton Fuarı´nı mutlaka ziyaret etmeleri gerekmektedir.

FUAR AÇILIŞI VE BASIN TOPLANTISI

Fuar açılışında yapılan basın toplantısına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’yi temsilen Yönetim Kurulu As Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.

Maratonun bir atletizm branşı olması nedeni ile ilk açılış konuşmasını yapan As Başkan Hüseyin Yıldırım “Uluslararası organizasyonlarda derece alan sporcularımız maratona katılacak. Maratonun dünyanın en büyük şehri İstanbul’da yapılması bizi onurlandırıyor. Her sene büyük coşkuyla koştuğumuz bu yarışta herkesin elinde bayraklarla koşarak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü göstermesini istiyorum” dedi.

Fuarın resmi açılışı için kurdeleyi kesen Bakan Bağış “Türkiye'nin nereye geldiğinin önemli göstergelerinden biri olan törendeyiz. 33. Avrasya Maratonu öncesi burada dünyanın kendi dalında en büyük ve en kapsamlı fuarını gerçekleştiriyoruz. Avrasya Maratonu aslında insanlığın barışa koşusunu temsil etmektedir” dedi.

TÜRK ATLETİZMİNİN YILDIZLARI MARATON FUARI’NDA

33. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, Marathon EXPO 2011, 13-15 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ünlü atletlerimizin katılımıyla renkleniyor.

Maraton Fuarı’nda yer alan Türkiye Atletizm Federasyonu standı, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın tanıtım etkinlikleri kapsamında; bugün Dünya Şampiyonası finalisti Tuğba Karakaya ve nişanlısı Avrupa Salon Şampiyonası ikincisi Kemal Koyuncu’yu ağırladı.

Tuğba ve Kemal’in imza gününe fuar katılımcılarının ilgisi yoğundu.

Standımız;

14 Ekim de Avrupa şampiyonumuz, geçen yılın “Türkiye’de Yılın Sporcusu” Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel’i,

15 Ekim de son Avrupa Salon Şampiyonası’nın bronz madalyalı atleti, dört kez Dünya Üniversite Oyunları şampiyonu Halil Akkaş ve antrenörü Ramazan Kutlu’yu ağırlayacak.

Fuar alanı ayrıca, milli bayan atletlerimiz Pınar Aday, Deniz Öz, Kadriye Aydın ve Didem Topçuoğlu’nun katılacağı yüksek atlama gösterisi etkinliğine de sahne olacak.

Program:

14 Ekim 2011 Cuma

14:30 – 16:30

Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel

15 Ekim 2011 Cumartesi

10:30 – 11:45

Yüksek atlama gösterisi; milli bayan atletler

 

15 Ekim 2011 Cumartesi

13:30 – 14:45

Yüksek atlama etkinliği; 11-14 yaş kız ve erkek çocuklar

 

15 Ekim Cumartesi

15:00 – 17:00

Halil Akkaş ve antrenörü Ramazan Kutlu

Yayın Tarihi : 13.10.2011 19:56:38
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.