Haber


“TÜRK SPORU ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR”


“TÜRK SPORU ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

“TÜRK SPORU ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yapılan doğru tespitler ve uygulamalar sonucunda Türk sporunun adeta şahlandığını belirterek, en büyük hedeflerinin olimpiyatlarda başarı yakalamak olduğunu söyledi. Akgül, olimpiyatlara aday olabilmek için büyük organizasyonlara imza atılması gerektiğini belirtti.  

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yapılan doğru tespit ve uygulamalar sonucunda Türk sporunun uluslar arası arenada âdeta şahlandığını belirterek, “Şu bir gerçek ki sporda altın dönemini yaşıyoruz” dedi.

Türk sporcuların uluslar arası arenada her branşta önemli başarılara imza attığına işaret eden Akgül, ''Çok iyi bir planlama yapmışız. Biz buraya göreve gelirken, ilk önce mevcut durumu ortaya koyduk ve ne yapılması gerektiğine karar verdik. Hakikaten doğru tespitler yapmışız ki, şu anda Türk sporu şahlanmış durumda.” diye konuştu.

Rusya’nın kazan kentinde devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda sporcuların elde ettiği başarıların Türkiye’nin özellikle bu sporda nereye geldiğinin çok güzel bir göstergesi olduğunu ifade eden Akgül, “Güreşçilerden sonra haltercilerimizin de Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atması, Türk sporunun şahlanışının bir başka ispatıdır” diye konuştu. Haltercilerimizin

“TÜRKİYE’Yİ ŞANTİYEYE DÖNDÜRDÜK”

Görev yaptığı süre zarfında tesisleşme konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan Yunus Akgül, Türkiye’nin adeta şantiyeye döndüğünü söyledi. Türkiye’nin 30 binden büyük ilçelerine bile farklı spor tesisi yaptıklarını hatırlatan Yunus Akgül, “Bugün türkiye’deki spor tesislerine baktığımız zaman göğsümüz kabarıyor. Ankara'da doğru dürüst spor salonu yokken, bugün 10-20 bin kişilik salonlarımız var. Başkentimiz şu anda herhangi büyük bir organizasyonu yapacak alt yapıya ulaştı.” dedi. 

“HEDEFİMİZ OLİPİYATLARI DÜZENLEMEK”

Türkiye'nin dört bir tarafında yeni statlar yapıldığını ifade eden Akgül, önemli spor organizasyonları açısından da Türkiye’nin merkez ülke konumuna geldiğini dile getirdi.

Bir ülkenin olimpiyatları düzenleyebilmesi için ilk etapta sağlam bir spor altyapısının yanı sıra önemli spor organizasyonlarını düzenlemiş olması gerektiğine işaret eden Akgül, “Organizasyon anlamında zamanında olimpiyatlara aday olmuşuz ancak başarılı olamamışız. Yetkililer, bizlere her zaman 'daha önce hangi büyük organizasyonu yaptınız?' sorusunu soruyordu. Portföyümüze baktığımız zaman, hiçbir büyük organizasyonumuz yoktu. Önemli organizasyon anlamında bugüne kadar 1971 yılındaki Akdeniz Oyunları'nı yaptığımızı görüyoruz. Bugüne baktığımızda olimpiyatların dışında bütün büyük organizasyonları başarıyla yapmışız. Bu durumdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.'' şeklinde konuştu.

ORGANİZASYON BÜTÇELERİ

Yunus Akgül, Erzurum Üniversite Oyunları 2011 ile Trabzon'da düzenlenecek 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin tesis ve organizasyon masraflarının Maliye Bakanlığı tarafından karşılandığını vurguladı.

''Bu nedenle bu organizasyonlara harcanan paralar, bizim diğer federasyonlara yapmamız gereken ödeneklerde sorun teşkil etmiyor'' diyen Akgül,  ''Her zaman federasyonlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda her türlü maddi desteği vermeye devam ediyoruz. Erzurum ve Trabzon'da yapılan yatırımların kaynakları bize hep ekstradan geldi. Büyük organizasyonları federasyon başkanlarımızla oturup konuşuyoruz. Aday olacakları zaman maddi olarak bize ne külfet getirecek, ne kazandıracak, ne yapacağız oturup karar veriyoruz. 'Bunu yapacağız' diyoruz, istiyoruz, alıyoruz ve yapıyoruz. Olimpiyatlara aday olabilmek için büyük organizasyonları düzenlemek lazım ki, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin nezdinde inandırıcı olabilelim'' açıklamasını yaptı.

YASAYLA ŞİDDET ÖNLENMEZ

Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak da çeşitli değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül,”Sadece yasayla şiddet önlenmez” dedi.

Şiddetin önlenmesi için insanların belirli bir kültür birikimine erişmesi gerektiğini belirten  Akgül şöyle konuştu:

''Çıkan Şiddet Yasası, sadece cezaları ağırlaştırdı. Biz önceden de yasa çıkarmıştık, o eksiklikleri tamamlayan maddeler koyduk. Cezalar daha da ağırlaştı ama bu, şu demek değil. Sporda şiddet bitecek, insanlar yasa çıkınca şiddet bitecek diye hayal ediyor. Ben öyle düşünmüyorum. Bu bir kültür olayı. Bu kültürü zamanla kazanmamız lazım. Bakın hatırlayın İngiltere'yi, holigan deyimi oradan çıkmadır. Sporda şiddetten dolayı en büyük ızdırabı İngiltere çekti. Şimdi ise statlarda tel örgü falan yok, sporcular bazen hızını alamayınca seyircilerin arasına dalıyorlar. Şiddet var mı yok, bitti. Neden? Belli bir kültür ediniyorsun. Bizim de bu kültürü almamız lazım.”

“ADAY ADAYLARI BENİ MUTLU ETTİ”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, kurumlarından 19 kişinin milletvekili aday adaylığına müracaat etmesinden çok mutlu olduklarını söyledi.

Akgül, spor teşkilatından siyasete soyunan 19 kişi dışında, spor camiasından birçok ismin de milletvekilliği için başvuruda bulunduğuna dikkati çekerek, ''Bu durum teşkilat olarak bizim  ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor. Aramızdan birçok arkadaşımızın siyaset alanında kendisini göstermesi, bizim bu konuda da başarılı olacağımızın bir göstergesidir. Ben övünüyorum, ne kadar çok adayımız çıkarsa benim için bu durum o kadar övünç kaynağı olacaktır'' dedi. (www.gsgm.gov.tr )

Yayın Tarihi : 21.04.2011 14:08:29
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.