Haber


Turkcell Süper Lig’de ilk kademe 4-5 Temmuz tarihinde İzmir'de


Turkcell Süper Lig’de ilk kademe  4-5 Temmuz tarihinde İzmir'de

Atletizmde yılın en önemli yurt içi etkinliği olan Turkcell Süper Lig’de ilk kademe yarışmaları 4-5 Temmuz tarihinde İzmir'de gerçekleşecek. Dev mücadeleye erkekler ve kadınlarda sekizer ekip katılacak.

Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde 2023 sezonunun ilk kademesi İzmir'de 4-5 Temmuz  günlerinde yapılacak. Türkiye’nin en iyi atletlerinin katılacağı Süper Lig yarışmalarında erkekler ve kadınlar liginde sekizer kulüp yarışacak.

İlk olarak 1988 yılında yapılan (o zamanki adıyla Atletizm 1.Ligi) organizasyonda 36. sezon yarışmalarının yine önemli bir çekişmeye ve yılın en iyi derecelerine sahne olması bekleniyor. İki kademeli olarak gerçekleşecek olan ligin final kademesi 5-6 Eylül tarihlerinde  Bursa’da yapılacak. Turkcell Süper Liginde milli takımın yıldız isimleriyle birlikte genç kuşağın yetenekli atletleri de ter dökme fırsatı yakalayacak.

Turkcell Süper Lig’de 2023 sezonunda yarışacak olan takımlar şöyle:

Kadınlar: İstanbul ENKA Spor Kulübü, İstanbul Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü, Batman Petrol Spor Kulübü, Mardin Atletizm Spor Kulübü,

Erkekler;İstanbul ENKA Spor Kulübü, İstanbul Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul Galatasaray Spor Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Ankara TSK Spor Gücü Kulübü, Mardin Atletizm Spor Kulübü, Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Batman Petrol Spor Kulübü 

 

Program

Yayın Tarihi : 1.07.2023 19:09:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.